VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

ONLINE
PORADNA

Aktivní zvíře je specialista na kloubní a dentální výživu s kyselinou hyalorunovou pro psy

8.10.2018   

Kyselina hyalorunová je nejznámější ve spojení s kosmetickým průmyslem a výrobou pleťových krémů pro ženy. Stejně užitečná a funkční je ale i ve veterině. Zvířatům pomáhá promazávat klouby, zabraňuje usazování zubního plaku, kamene a zklidňuje dásně.

Kdo je Aktivní zvíře?

Aktivní zvíře je veterinární značka české biotechnologické společnosti Contipro a.s., která se zabývá výrobou a výzkumem kyseliny hyaluronové. Aktivní zvíře sídlí na severovýchodě Čech v malebném podhůří Orlických hor, odkud neváhá vyjíždět na výstavy a veletrhy po celé České republice. V Contipru, kromě Aktivního zvířete sídlí i 150 výzkumných pracovníků, kteří se snaží přijít na kloub zázračné molekule – kyselině hyaluronové.

Proč zázračná kyselina hyaluronová?

Kyselinu hyaluronovou možná znáte k různých krémů proti vráskám. A není divu, že je v kosmetice tak používaná, kyselina hyaluronová má speciální viskoelastické vlastnosti – umí pojmout velké množství vody, což tělo využívá hlavně v kůži, vlasech, v oku nebo třeba v kloubní tekutině. Její hlavní výhodou je, že je vlastně všude v těle - vyplňuje totiž mezibuněčné prostory, a proto proti ní lidský ani zvířecí organismus nebojuje.

Jak působí kyselina hyaluronová v kloubech?

Kyselina hyaluronová je hlavní součástí kloubní tekutiny, která v kloubu tlumí nárazy a zároveň kloub „promazává“. Stárnutím zvířete, případně vlivem různých úrazů nebo zánětů se vlastnosti kloubní tekutiny zhoršují. Kloubní tekutiny je méně a už neplní svou funkci naplno. Chrupavky na koncích kostí se k sobě přibližují a začínají se o sebe třít a odírat – a to je velmi bolestivé. Vědečtí pracovníci z Contipra upravili kyselinu hyaluronovou tak, aby odolala náročným podmínkám v trávicím traktu zvířete a potom ji přidali do kloubní výživy Geloren.

Kyselina hyaluronová pomáhá i v dutině ústní!

Kyselina hyaluronová se vyskytuje v kůži, napíná ji a dodává pružnost. Díky její schopnosti nasávat vodu z okolí je velmi důležitá při regulaci procesů hojení. No a chytré vědce z Contipra opět napadlo této vlastnosti využít a proto je kyselina hyaluronová součástí dalších dvou přípravků, které pomáhají u zvířat v dutině ústní. Dentální tyčinky Kelparen – svým složením zabraňují usazování zubního plaku a kamene a díky kyselině hyaluronové pomáhají zklidňovat podrážděné dásně. Takže se už více nemusíte trápit s nevábným dechem vašeho psiska. Gel na dásně Dentaren – pomáhá urychlit hojení v dutině ústní např. po poranění, vytržení zubu nebo po odstraňování zubního kamene ultrazvukem.

Jak se vám článek líbil?

Hodnocení čtenářů: 93% (hlasů: 3)

Témata

Autor článku

Komerční sdělení

8.10.2018

NAPOSLEDY PŘEČTENÉ ČLÁNKY

Nedostatek vitamínu A u želv: co způsobuje a jak se vyhnout onemocnění

Vitamín A je důležitý pro správnou funkci očí, kůže, sliznic a cév. Jestliže má želva nedostatek vitamínu A, vzniká u ní takzvaná dlaždicová metaplazie, což má za následek ztluštění cévní výstelky a nedostatečné proudění krve. Nejvíce postiženy jsou slinné kanálky a cévy ve slinivce břišní a v ledvinách.

Hobby

Psí paspárek: pátý prst, který je potřeba odstranit?

Podívejte se na tlapku svého psa. Kolik vidíte drápků? Většina psů má čtyři na zadních končetinách a pět na obou předních končetinách. Ten drápeček navíc na vnitřní straně zadní nohy se jmenuje paspárek. Víte, proč ho pes má a jestli ho má mít?

ZOBRAZIT DALŠÍ ČLÁNKY
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?