VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

ONLINE
PORADNA

Zanecháním psa v autě mu udělujete rozsudek smrti

20.6.2017   

V letních měsících se teplota v zaparkovaném autě během několika minut snadno vyšplhá až k 65° Celsia, čímž vznikne doslova smrtící výheň.

Chystáte se na dovolenou spolu s vaším mazlíčkem, ale během cesty potřebujete zajít ještě na rychlý nákup několika posledních věcí, a tak svého psa na ty dvě rychlé minutky zamknete ve vozidle s tím, že jste přeci hned zpět. Tento scénář mnozí z vás jistě znají a nebo venku často vídají. Vězte však, že v jarních či letních měsících tím bez nadsázky ohrožujete mazlíčkův život.

Během letních měsíců, kdy intenzivně svítí slunce, se teplota v zaparkovaném autě může během několika málo minut vyšplhat až k 65 stupňům Celsia přesto, že venku může být příjemných pětadvacet. Sluneční paprsky tak udělají z interiéru vašeho vozidla doslova smrtící výheň, ve které zvíře může vemi rychle zkolabovat a pokud mu nebude včas poskytnuta pomoc, tak i zemřít. 

Hrozba pokuty

V případě, že svého psa takto zanecháte ve vozidle, hrozí vám pokuta až 50 000 Kč a podle vedoucího odboru životního prostředí v českobudějovickém magistrátu je pokuta skutečně udělována a popisuje i situace, kdy nešťatsní majitelé psa sepisují protokol o svém pochybení a během toho stále oplakávají ztrátu svého mazlíčka.

Nebuďte lhostejní, avšak nerozbíjejte okénka cizích vozidel!

Pokud v horkých dnech narazíte na zvíře uzamčené ve stojícím vozidle, rozhodně sami nezasahujte, čímž byste se mohli vystavit trestnímu stíhání za poškození cizí věci a v extrémním příadě může hrozit i vězeňský postih. Místo vlastního řešení tedy okamžitě přivolejte policii a respektujte pokyny operátora, který vám poradí, jak se zachovat. 

 

Jak se vám článek líbil?

Hodnocení čtenářů: 100% (hlasů: 9)

Témata

Autor článku

20.6.2017

Zdroje

hobby.idnes.cz
zpravy.idnes.cz

NAPOSLEDY PŘEČTENÉ ČLÁNKY

Želva jako domácí mazlíček: mám si ji pořídit?

Pořízení domácího zvířete je vždy složitým rozhodnutím a měli byste tak učinit pouze tehdy, jestliže jste si vědomi nejen všech radostí, ale především povinností. Musíte zvážit, jaký druh želvy je pro vás nejvhodnější, kde ji seženete a vaše finanční a časové možnosti.

Nechcete mít doma tlustou kočku? Tak ji správně krmte a hrajte si s ní

Kočičí obezita je narůstající problém, především u koček žijících v bytě. Klíčem k úspěchu a zdraví vaší kočky jsou správné stravovací návyky, kvalitní krmivo a pohyb, ten je obzvlášť podstatný. Kočce můžete sestavit překážkovoy dráhu nebo pro ni vymyslet jinou zábavu, která ji rozpohybuje. Navíc společně strávený čas upevní váš vztah.

Odborník

Nebezpečná onemocnění koček: FIP, FIV, FeLV. Víte o nich všechno?

Chov koček, které mají volně přístup ven a mohou běhat po okolí, s sebou přináší mnohá rizika. Mimo domov na kočku číhá spousta nebezpečí – vedle kol automobilů, kočičích rivalů a rváčů a zlých lidí jsou to i nebezpečné a pro kočku smrtelné virové infekce. Patří mezi ně infekční peritonitida koček, virová imunodeficience a felinní virová leukémie.

ZOBRAZIT DALŠÍ ČLÁNKY
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?