VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

ONLINE
PORADNA

Cvičíme s kočkou aneb Chci mít doma štíhlou šelmu

27.8.2016   

Chcete mít doma zdravou a štíhlou kočku? Vyvážená strava je jen půlka úspěchu, tou druhou je pravidelný pohyb a vytrvalost. Krmte kočku podle jejího životního stylu a věku a pravidelně si s ní hrajte.

Veterinářka Colleen Curriganová z Nemocnice pro kočky v americkém Chicagu navrhuje, vytvořit kočce podnětné prostředí, které pro ni bude zajímavé, bude ji bavit a motivovat k pohybu. Uvědomte si, že metabolismus mladé kočky je rychlejší než starší kočičí dámy. Většina majitelů zaměřuje svou pozornost na jídlo, aby kočka náhodou nestrádala. Jestliže jí chcete opravdu pomoci zbavit se tukových zásob, soustřeďte se místo jídla na pravidelný pohyb a hru.

Zde je několik tipů, jak kočku rozpohybovat:

  1. Hrejte si se svou kočkou. Všechna zvířata si ráda hrají. Společný čas vám pomůže prohloubit vztah.
  2. Nabídněte kočce různé hračky a střídejte je. Hračky jí dávejte postupně, nenechávejte je venku neustále k dispozici, aby si na ně nezvykla a nezačaly ji nudit.
  3. Hrajte si s jídlem. Misku s jídlem můžete umísťovat různě po domě nebo ho rozdělovat do více misek v různých částech domu. 

Jídlo jako kořist

„Vezměte kousek jídla a udělejte z něj kořist, kočky to milují. Zbožňují honbu za jídlem, můžete ho rozdělit na malé kousku. Nechte ji, ať jídlo dobývá,“ doporučuje veterinářka.  

Některé kočky o jídlo vyloženě žebrají. Vrcholem dne je pro ně doba, kdy dostávají najíst, tedy čas, kdy dostávají nejvíc pozornosti. Jestliže se zaměříte místo krmení na hru a věnujete kočce dostatek času a pozornosti, nebude se nudit, válet se na gauči a mít problémy s nadváhou. Bude mít zkrátka pestřejší a veselejší život.   

Jak se vám článek líbil?

Hodnocení čtenářů: 88% (hlasů: 7)

Témata

Autor článku

Zdroje

webvet.com

NAPOSLEDY PŘEČTENÉ ČLÁNKY

Chovatel

Rozmnožování morčat: březost, krmení a růst mláďat

Patříte mezi ty chovatele morčat, jenž chtějí nechat svoji skupinku rozrůst? Morčata rodí velice vyspělá mláďata, která jsou prakticky ihned schopna samostatně žít, a některá jsou mnohdy vychována i bez kojení. Kdy je vhodné nechat samičku připustit a jak dlouho jsou mláďata závislá na mateřském mléku? Kolik mláďat může samička porodit? Pokud vás zajímají odpovědi na tyto otázky, čtěte pozorně dál.

Chovatel

Suchozemská želva: správná péče o krunýř a mini úpravy deformací

Každá želvička je originál, některé jsou ale originální natolik, že se narodí s anomálií krunýře. Ve většině případů je tato anomálie provází celý život. Naštěstí existuje několik způsobů, jak želvě pomoci i v domácích podmínkách – jedná se pouze o malé úpravy deformací, s těmi rozsáhlejšími bychom měli navštívit veterináře.

Pes a jeho zažívání. Co možná nevíte?

Stejně jako u člověka, také u psa putuje rozmělněná potrava z tlamy do žaludku a dále. Pes tráví trochu jinak než člověk, a proto má i jiné nároky na výživu a skladbu potravy.

Chovatel

Suchozemská želva: 2 rady, jak zkrátit zobák a drápky

Pokud želvičku chováme převážně v teráriu na měkkém povrchu a krmíme měkkou stravou, může časem dojít k přerůstání horní části zobáku a prodlužování drápků. Ve volné přírodě se želva totiž pohybuje na rozmanitém povrchu a hrubé a tvrdé časti jako jsou kameny, písek, štěrk a skály jí pomáhají zobák a drápky obrušovat.

ZOBRAZIT DALŠÍ ČLÁNKY
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?