VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

ONLINE
PORADNA

Srazili jste autem zvíře: 6 věcí, které vám pomohou situaci lépe zvládnout

31.1.2017   

Hobby

Stačí chvíle nepozornosti, pohled jinam nebo prostě jen nestihnete včas zareagovat a máte pod koly psa, kočku nebo jiné zvíře. Když už se nehoda stane, je dobré mít v autě vybavení, které vám pomůže situaci lépe zvládnout.

Buďte na pomoc připraveni

Je hrozné, když jste svědky jakékoliv nehody. Někdo zastaví, někdo pokračuje v jízdě, ale většina z nás si pokládá otázku, co v takovém případě dělat?

Zastavte(se)

Co byste měli v autě s sebou vozit v případě, že srazíte zvíře:

  1. Gázu nebo obinadlo z něhož vytvoříte náhubek – důležité je jedno, neporanit se a nenechat se poranit. Zvířata v ohrožení se často brání kousáním i škrábáním. Proto zvířeti pokud možno ovažte tlamu tak, aby nemohlo ublížit vám, ale ani sobě.
  2. Přepravku nebo deku, pokud na ně v autě máte místo. Hodí se nejen v případě nehody. Můžete zvíře zabalit do deky a odvézt k veterináři nebo mu dekou zakrýt oči a zmírnit tak jeho stres a strach. V přepravce ho lépe zafixujete, aby se mu po cestě nepřitížilo.
  3. Lékárničku nejen pro zvířata.
  4. Baterku, reflexní oblečení, světlici – všechny věci se vám budou hodit v jakémkoliv případě. Nehody večer bývají nebezpečné zejména kvůli zhoršené viditelnosti. A tak je reflexní vesta nezbytná. Ve tmě si navíc posvítíte baterkou.
  5. Telefonní číslo veterináře nebo nejbližší veterinární službu.
  6. Vodítko – pokud máte psa není nic jednoduššího, mít po ruce vždy jedno navíc pro všechny případy.

    Nemusíte hned myslet na nejhorší, mít ale k dispozici v kufru navíc pár užitečných předmětů, které využijete celoročně, se vždycky hodí. 

Jak se vám článek líbil?

Hodnocení čtenářů: 87% (hlasů: 11)

Témata

Autor článku

31.1.2017

Zdroje

petmd.com

NAPOSLEDY PŘEČTENÉ ČLÁNKY

Odborník

Lidské léky pro psy a kočky. Ano, nebo ne?

Majitelé mazlíčků si často stěžují na to, že je veterináři nutí kupovat drahé léky pro zvířata. Je potřeba uvědomit si, že humánní léčivé přípravky jsou vyvinuté pro lidi, ty veterinární pro zvířata. Neopatrným zacházením a neznalostí můžete zvířeti způsobit vážné zdravotní komplikace, v některých případech i smrt.

Odborník

POZOR: nežádoucí reakce na očkování psů a koček

Nežádoucí reakce na očkování je jakýkoliv vedlejší projev nebo nechtěná změna zdravotního stavu zvířete, nastávající v důsledku aplikace očkovací látky. Očkování je obecně velmi démonizováno, mnohými lidmi zatracováno a je mu přisuzována spousta zcela nesmyslných a nepravdivých důsledků. Pozitiva očkování jsou neoddiskutovatelná, v tomto článku však shrneme jeho nejčastější negativní důsledky. Zaměříme se pouze na případy, kdy je vakcína správně skladovaná a správně aplikovaná, použití nevhodných preparátů nebo aplikace jinam než na určené místo nejsou předmětem tohoto článku.

Odborník

Jdu na veterinu. Co mě čeká?

Co můžete čekat od veterináře a jeho služeb? Co musíte vědět vy a co naopak on? Být připraven a dobře informován je minimálně půlka úspěchu pro efektivní komunikaci a dohodu. Jak si tedy nejlépe porozumět?

Odborník

Jak se připravit na návštěvu veteriny?

Spolupráce veterináře a klienta je jedním ze zásadních bodů léčby a vzájemné porozumění, je obrovským krokem na cestě k úspěšné terapii. Jako autorka článku musím přeci jen trochu více stát na straně těch v bílých, zelených nebo modrých pláštích. Z této pozice vám i lépe přiblížím, proč ta komunikace někdy tolik vázne.

Odborník

Jak si porozumět s veterinářem?

Pokud vlastníte nebo se chystáte pořídit si domácí zvíře, do vašeho života s ním více či méně vstoupí také veterinární lékaři. Aby vám prostředí veterinárních ordinací nenahánělo hrůzu, abyste chodili na veterinu pokud možno rádi a především aby vám a vašemu zvířeti veterinární péče přinášela pokud možno jen samé benefity, je tu seriál článků o porozumění si s veterinářem.

ZOBRAZIT DALŠÍ ČLÁNKY
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?