VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

Výsledky krve

Otázka 14.10.2022     Pes

Dobrý den, obracím se na Vás pro radu u mého psa (4 roky), u kterého byla před 1,5 rokem diagnostikována chronická pankreatitida a SIBO. Bohužel pes vzhledem k alergii nesnese žádnou veterinární dietu (to měl drbání, záněty uší, padání srsti, červené tlapky,…), tak jsme po dohodě na nízkotučných granulích ryba s batáty s obsahem tuku 9% a přidáváme Canvit immuno. Vzhledem k zjištěné dysbióze ve stolici má pes nasazen i Cytovet a Probiovet, nyní druhá třítýdenní aplikace. Před 3 týdny se dělalo kontrolní vyšetření krve po 12-ti hodinové hladovce a přestože výsledky z laboratoře nejsou nic moc, bylo mi řečeno, že to souvisí s chronickou pankreatitidou a nemám si dělat starosti, za půl roku na další odběr krve, kdy se přidá ještě vyšetření na štítnou žlázu. PLI vyšla normální aktivita, lipáza také v normě, ale amyláza vyšla 20,30 (norma 12.66), rovněž TLI vyšlo 35.30 (norma 35). močovina, kreatinin, ALT i ALP, triglyceridy – vše v normě, avšak cholesterol 8,44 (norma 8,27) a hodně nízký celkový bilirubin 0,4 (norma 1,7-10), glukóza tentokrát v normě 5,74 (během roku 2x měřena na lačno – jednou byla 9, jedno 7,1), proto nyní udělán i fruktosamin 358 (ten vyšší, norma 320). Je to cukrovka? Na krev máme jít až za půl roku, není to pozdě? Ráda bych Vás poprosila o názor. Moc děkuji. B.

Veterinář odpovídá MVDr. Jaroslav Jančík: Veterinární ošetřovna Praha 9 PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den. Výsledky odpovídají dg. Nejsou špatné, nevzrušoval bych se ani mírně zvýšeným fruktosaminem. Pokud se nic mimořádného nestane, tak můžete jít za půl roku na krev. S pozdravem MVDr Jančík.

Reakce od tazatele

Mockrát děkuji, pane doktore. B.

Další zajímavý obsah

Hobby

Paměť vašeho psa: zjistěte, jak je na tom pomocí jednoduchého testu

Přemýšleli jste někdy o tom, jakou má váš pes paměť a jak funguje? Všichni víme, že si pejsek umí zapamatovat kdejakou lumpárnu a naopak při tréninku dělá, že to či ono zapomněl. Psí a lidská paměť funguje rozdílně. Lidé si uchovávají vzpomínky jako živé obrazy. Podle studií si psi obrazy nevytváří, ale mají takzvané „otisky“ událostí, kde hrají roli zvuky, pohyby a pachy. Otestujte si, jak je na tom váš pejsek!

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?