VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

ONLINE
PORADNA

Zanecháním psa v autě mu udělujete rozsudek smrti

20.6.2017   

V letních měsících se teplota v zaparkovaném autě během několika minut snadno vyšplhá až k 65° Celsia, čímž vznikne doslova smrtící výheň.

Chystáte se na dovolenou spolu s vaším mazlíčkem, ale během cesty potřebujete zajít ještě na rychlý nákup několika posledních věcí, a tak svého psa na ty dvě rychlé minutky zamknete ve vozidle s tím, že jste přeci hned zpět. Tento scénář mnozí z vás jistě znají a nebo venku často vídají. Vězte však, že v jarních či letních měsících tím bez nadsázky ohrožujete mazlíčkův život.

Během letních měsíců, kdy intenzivně svítí slunce, se teplota v zaparkovaném autě může během několika málo minut vyšplhat až k 65 stupňům Celsia přesto, že venku může být příjemných pětadvacet. Sluneční paprsky tak udělají z interiéru vašeho vozidla doslova smrtící výheň, ve které zvíře může vemi rychle zkolabovat a pokud mu nebude včas poskytnuta pomoc, tak i zemřít. 

Hrozba pokuty

V případě, že svého psa takto zanecháte ve vozidle, hrozí vám pokuta až 50 000 Kč a podle vedoucího odboru životního prostředí v českobudějovickém magistrátu je pokuta skutečně udělována a popisuje i situace, kdy nešťatsní majitelé psa sepisují protokol o svém pochybení a během toho stále oplakávají ztrátu svého mazlíčka.

Nebuďte lhostejní, avšak nerozbíjejte okénka cizích vozidel!

Pokud v horkých dnech narazíte na zvíře uzamčené ve stojícím vozidle, rozhodně sami nezasahujte, čímž byste se mohli vystavit trestnímu stíhání za poškození cizí věci a v extrémním příadě může hrozit i vězeňský postih. Místo vlastního řešení tedy okamžitě přivolejte policii a respektujte pokyny operátora, který vám poradí, jak se zachovat. 

 

Jak se vám článek líbil?

Hodnocení čtenářů: 100% (hlasů: 9)

Témata

Autor článku

20.6.2017

Zdroje

hobby.idnes.cz
zpravy.idnes.cz

NAPOSLEDY PŘEČTENÉ ČLÁNKY

Odborník

Očkování psů: jaká jsou povinná a doporučená očkování?

Se štěňátkem, které jste si právě donesli z útulku nebo od chovatele, se starším psem nebo s vrhem štěňat, které se u vás doma narodily, zkrátka vás s pejskem čeká očkování u veterináře. Proč ale psa očkovat, proti čemu a jak často? Článek přináší přehledný souhrn očkování psů podle nejaktuálnějších doporučení Světové asociace veterinárních lékařů malých zvířat (WSAVA).

Odborník

Očkování koček: základní doporučitelná a volitelná očkování

Málokterý domácí mazlíček má v rámci druhu tak rozdílné podmínky života jako kočka. Kočka žijící striktně v malém bytě má pochopitelně také naprosto jiný potenciální kontakt s infekcemi než kočka volně pobíhající po celé vesnici a lovící si venku potravu. Nejen to je zapotřebí vzít v úvahu při zvažování vhodného očkování. Přinášíme doporučení ohledně vakcinace koček podle nejnovějších poznatků Světové asociace veterinárních lékařů malých zvířat (WSAVA).

ZOBRAZIT DALŠÍ ČLÁNKY
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?