VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

Karcinosarkom u fenky

Otázka 7.6.2022     Pes

Dobrý den, našli jsme u naší skoro 9leté fence bouličku. Ještě ten týden jsme jeli na vet. kliniku, kde nám řekli, že je to na mléčné žláze a musí to pryč. Týden na to jsme byli na zákroku, kde ji rovnou vykastrovali. Predoperační odběr krve a poslech srdíčka byl prý krásný. Včera jsme byli na stehách a dostali jsme výsledek z rozboru toho útvaru: KARCINOSARKOM/ KOMB. HIGH GRADE SARKOM MLÉČNÉ ŽLÁZY V diagnóze je uvedeno, že doba přežívání zřídka přesahuje 9-12mes. Opravdu je tomu tak i když ten nádor je pryč ? Fenka je veselá a přijde mi jen po zákroku trochu unavenejši. Začala jsem dávat Sanicell. Prosím mohl by mi tu někdo vysvětlit zda je to opravdu tak špatné ( a co to dělá) a máme se připravit na nejhorší? Moc děkuji H.

Veterinář odpovídá MVDr. Jaroslav Jančík: Veterinární ošetřovna Praha 9 PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den. Vše je poměrně dobře vysvětleno v histopatolog.zprávě. I když byl nádor odstraněn, přesto se mohou vyskytnou opakované recidívy a rozsev rakovinových buněk se může z mízních uzlin do celého těla., speciálně do plic. Sanicell je dobrý preparát, přidal bych k tomu kombinaci alernativních přípravků: Anovet, Cytovet ,Probiovet a Imunovet v dávkování po dobu 3x3 týdny proložené 1 týdenn.puzami po každých 3 týdnech. S pozdravem MVDr Jančík.

Další zajímavý obsah

Hobby

Přinesli jsme si domů pejska. Proč mu máme co nejdřív najít veterináře?

Nový chundelatý člen domácnosti je radost sama o sobě. Zároveň je péče o něj ale spojena s velkou zodpovědností. Jistě jste se důkladně připravili, nakoupili jste základní věci, tedy misku, jídlo, obojek, pelíšek a hračky. Přihlásili jste ho ale už k veterináři? Vašeho mazlíka byste rozhodně měli nechat vyšetřit co nejdříve, možné zdravotní problémy totiž mohou ovlivnit celou domácnost.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Bezpečné prázdniny: jak v pohodě cestovat se psem či kočkou

Pokud máte domácí mazlíčky, pak víte, že ať už se vydáváte na cestu za prací nebo odpočinkem, čelíte rozhodnutí, jestli ho vezmete s sebou, nebo ho svěříte do péče rodině, přátelům či zvířecímu hotelu. U většiny majitelů vyhrává možnost mít ho u sebe, a tak jsme pro vás připravili následující tipy, které vám pomohou se na cestu s vaším zvířecím miláčkem připravit.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?