VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

ONLINE
PORADNA

Nejoblíbenější rodinný pes? Stále vede retrívr, děti mají rády i bulldoka

29.1.2017   

Hobby

Když si kupujete psa a máte děti, pravděpodobně zvažujete více hledisek: bude hodný nejen na děti a snese se s nimi, musí mít hodně prostoru, nebo bude mu u nás v bytě dobře? Při výběru zvažte i to, jestli jste aktivní rodina, nebo spíš trávíte čas v bytě, protože se pejskovi budete muset hodně přizpůsobit.

Bulldog

Středně velký pes, mírné povahy, moc toho nenaběhá. Hodí se i do bytu nebo města, kde máte méně možností na dlouhé a intenzivní procházky. Je to velmi přítulné a loajální zvíře, je mírný k dětem, zároveň je ale odvážný a dokáže ochránit.

Bígl

Bíglové jsou tvrdohlaví, temperamentní, potřebují pohyb, a to i doma. Je potřeba brát je často na procházku, aby se vybili. Nezapomeňte na to, že v sobě stále má něco ze svých loveckých předků, takže když chytne stopu, můžete strávit i půl dne, abyste ho našli. K dětem se ale hodí skvěle, je to energický a neúnavný pes.

Bullteriér

Bullíci jsou inteligentní, energické a mírné plemeno. Rychle se učí a k dětem se hodí výborně především pro svoji flegmatickou povahu. 

Kólie

Velké a přítulné plemeno, je to silný pes, který potřebuje hodně pohybu. Pro svou mírnou povahu se hodí k dětem jakéhokoliv věku. Navíc se děti rády tulí k jeho huňaté a dlouhé srsti.

Novofunlandský pes

Je to dobrák od kosti. Velký a masivní pes, s mírnou povahou, přítulný a poslušný. Skoro neštěká. Je velmi přátelský jak k dětem, tak k domácím zvířatům. Novofunlanďan potřebuje hodně prostoru a nejšťastnější bude u vody nebo ve vodě, protože je to původně rybářksé plemeno.

Vyžla

Velké plemeno, oproti novofunlanďanovi opravdu temperamentní pes. Potřebuje časté a dlohé procházky, kde se bude moct proběhnout. K dětem je mírný a ochranářský.

Irský setr

Velmi aktivní, velké plemeno. Energický, inteligentní, přítulný a milující pes, který se snadno sžije téměř s kýmkoliv a také s jinými domácími mazlíčky.

Labradorský retrívr

Asi nejznámější a neoblíbenější rodinný pes. Je to loajální, milující, trpělivé a mírné plemeno, které se hodí téměř do každé rodiny a ke každému dítěti. Často bývá trénován jako vodicí pes pro slepé lidi nebo slouží pacientům při canisterapii.

Zlatý retrívr

Podobně jako labrador, také zlatý retrívr je mírné a přátelské plemeno, které si oblíbily rodiny po celém světě. 

Jak se vám článek líbil?

Hodnocení čtenářů: 71% (hlasů: 158)

Témata

Autor článku

29.1.2017

Zdroje

petmd.com

NAPOSLEDY PŘEČTENÉ ČLÁNKY

První pomoc

První pomoc: poranění drápu nebo paspárku

Poranění packy, polštářků a drápů patří k nejčastějším zvířecím zraněním. Zvíře si poraní dráp nejčastěji při hře, na vycházkách v kamenitém terénu nebo když hrabě na zahradě. Poranění drápu není život ohrožující stav, je to však nepříjemný a většinou krvavý zážitek pro vás i vaše mazlíčka.

Častá onemocnění starších psů: 19 chorob a jak je poznáte

Starší psi běžně procházejí změnami ve funkci různých orgánových soustav a mnohé z těchto změn jsou nevyhnutelné. Pokud jsou ale změny vážné a orgány psa se s nimi nedokáží vyrovnat, pak dochází k onemocnění zvířete. Obvyklé nemoci starších psů a jejich projevy naleznete v následujícím přehledu.

Odborník

Jak na domácí čištění uší vašeho pejska?

Psí uši mají samočisticí schopnost, nemusíte je tedy uzkostlivě střežit a čistit. Problém s nimi nastává tehdy, tvoří-li se zvířátku maz v uších až příliš. Pak je na místě zasáhnout, aby nedošlo k zánětu a jiným komplikacím.

ZOBRAZIT DALŠÍ ČLÁNKY
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?