VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

Zvracení psa

Otázka 23.2.2023     Pes

Dobrý den. Mám Belgického ovčáka, stáří 14+let. Delší dobu trpí artrouzou, artriditou, atd. Má několik let problémy se zadními nohy. Na toto dostává injekce a používáme CBDVet. Před asi 3/4 rokem prodělal mozkovou příhodu ze které se po brání léků Oxyphilin a vitamínů B docela dobře zotavil. Před více jak měsícem se u něho ze dne na den začala objevovat nechuť k jídlu. Přestával jíst granule navlhčené..tak jsem je začal máčet déle a rozmackaval to chvíli zabralo ale jen na chvilku. V současné době moc nejí. Jen kuřecí maso s rýží a to hodně podlité vodou. V době kterou jsem popsal začal i zvracet. Zvracení trvá tedy cca 1 měsíc. Zpočátku zvracel jen ráno žluto oranzove hleny. Po týdnu začal zvracet 2x denně. Vždy ráno a pak odpoledne. Poslední týden zvrací i večer. Někdy to je jen dost vodové bez známek jídla , někdy je ve zvratcích i jídlo. Za posledních cca 14 dní toho doopravdy moc do sebe nedá.I v této době zhubl cca 4,4kg. Když dostane jídlo dost ho překusuje něco spolkne ale něco vyplyvuje ven. U veterináře mu byl dělán Rtg žaludku dále rozbory krve i na štítnou žlázu a vše vcelku v pořádku. Jen měl menší nesrovnalost s krvinkami a minerály. Léky bere tito i s těmi předešlými: Oxyphilin, WeHemo,Gastrofait,Helicid, Laktulozu, vitamin B, CBDVet,. Veterinářka mně řekla že neví čím by to mohlo být to zvracení - nechuť k jídlu a hubnutí, že všechny testy jsou v pořádku i RTG. Koukala se mu i do tlamy a sahala do krku a tam prý taky žádný problém nevidí. Pes mně zvrací jen v době kdy ho vezmu ven na procházku. Pokud se něco vezme a je doma tak se nevyvrací. Jen ho vezmu na procházku tak v rozmezí 1/2_ 1hod začne zvracet. Teď je takto když se vyzvraci ráno (žluč) a v poledne (část potravy) tak nevrací večer. Když se nevyvrací ráno tak zvrací odpoledne a večer. Stravu se teď pokouším dávat hodně tekutou s masem , ale moc toho do sebe nedá. Po té mozkové příhodě a problémy s klouby prakticky po celém těle toho pohybu také moc není ,jsou to jen pomalé vycházky. Veterinářka mně udělila že se jí vůbec nelíbí ten úbytek váhy a jestli se to nezlepší bude raději když Přistoupim k uspání. Nevím jsi právě vůbec řady jestli mohu v tomto věku ještě nějak či něčím psovi pomocí. Ještě mě paní doktorka řekla z kdyby byl tak o 5 let mladší a neměl ty další problémy s klouby a nebyl po té mrtvičce, že by mu udělala vyšetření se zavedením hadičky které vyžaduje uspání a právě že kvůli věku a stavu se jí to dělat nechce že bychom jsi stajnak z ničím nepomohli. Děkuji předem za jakoukoliv odpověď Novák

Veterinář odpovídá MVDr. Jaroslav Jančík: Veterinární ošetřovna Praha 9 PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den. Máte v podstatě 2 možnosti. Buď vyhledat specializované veterinární pracoviště na gastroskopické vyšetření / AA-Vet Praha Zahradní Město.,MVDr Alexa- veterinární gastroenterolog/.,nebo nechat psa uspat. S pozdravem MVDr Jančík.

Další zajímavý obsah

Odborník

Jak správně vybrat granule pro kočku i pro psa? Čťete složení, nenechte se strhnout reklamou

Suchá krmiva (granule) představují v dnešní době nejčastěji používaný způsob krmení. Jejich nespornou výhodou je dobrá skladovatelnost, jednoduchá manipulace a dávkování. Suchá krmiva mají ale i řadu nevýhod, jako je neznámé přesné surovinové složení, často sporná kvalita surovin či použití chemických látek, pro zvíře pak znamenají také nižší chutnost a menší stimulaci činnosti trávicího traktu. Na co se tedy při výběru granulí zaměřit?

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Hobby

Máme doma štěně: 6 (zlo)zvyků, které by vás neměly překvapit

Přinesli jste si domů kuličku štěstí a najednou se vám honí hlavou milion otázek. Proč tolik spí? Proč při hlazení chňape po prstech? Co znamenají pravidelné závody po obýváku? A vyroste z toho někdy? Ačkoli vás chování vašeho štěňátka může vyvádět z míry, většina novopečených štěněčích rodičů zažívá to samé. Následující seznam vám možná některé záhady pomůže odkrýt.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?