VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

Prosim o radu

Otázka 23.10.2023     Pes

Dobry den.potrebuji pomoc .mam yorksira 10let.po tele ma cerny zapachajici fleky pripiminajici hrosi kuzi.ma to mezi stehnem rozsiruje se to a nema tam uz ani srst.dela se mu to i pod ocasem a predni nozky.jsem zoufala veterinari v pribrami nevi co stim a nikdo mi nevi pomoct

Veterinář odpovídá MVDr. Karolína Štoselová PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den, i bez fotky to vypadá na popis, že se jedná na 90% o alergii / atopii - chronicky se změní kůže, má tam sekundární infekci (bakterie i kvasinky). Nemohu vyloučit ale ani plíseň se sekundární infekcí. Tady bych už navštívila dermatologa, který vám nasadí léčbu na míru a pak ji budete dodržovat. Pro některé klienty je to sci-fi, ale později pochopí, ž je to lepší než x let zkoušet všemožné, ve výsledku to stojí i o xx tisíc víc a ušetří to trápení jak vám, tak pejskovi. Je potřeba si vzít vzorek na sklíčko (otisk z kůže, přiložit lepící pásku, nabarvit podívat se pod mikroskop - bezbolestné, ani o tom nebude vědět). S největší pravděpodobností dostanete lokální dezinfekční šampon chlorexyderm šampon4%, účinná antiparazitika a teď otázka, zda spíš se bude jednat o alergii (pravděpodobnější) nebo o plísen či jiné onemocnění. Na internetu vám doporučí udělat testy na alergii, které vám jsou prakticky k ničemu, dále vám doporučí x dalších granul a x doplňků, které sice mohou na první dobrou mohou pomoci, ale nevyřeší primární příčinu a pukne to někde jinde. V Plzi je například doktorka Jankovcová - veterina Zodiacus 97, v Praze doktorka Musálková, v Hradci Králové - doktor Hanzálek. Zkuste si pro ně sepsat, kdy, na jakém místě a jak to začalo. Zda si někdy lízal tlapky, někdy se škrábal.

Reakce od tazatele

Dobry den pani doktorka pejsek ten sampon pouziva uz skoro 2roky,a bete apoquel tablety a ma 2roky hipoalergenni dietu tak ja uz nevim

Reakce od veterináře

Proto navštivte dermatologa. I apoquel má své omezení a kontraindikaci. Pokud to už má tak dlouho a není to lepší, stabilní - je něco špatně. Ta cesta do Pzně / Prahy a nejlépe do Hradce Králové - ta bude stát za to.

Další zajímavý obsah

Na psí a kočičí nervy pomáhá klidný přístup, psycholog nebo přírodní veterinární přípravky

Existují psi a kočky pohodáři a ti, kteří se lekají kdejakého šustnutí, stresují je cesty dopravními prostředky, na výletech zvrací, a že byste je nechali doma o samotě, si můžete nechat tak akorát zdát. Veškerý diskomfort, který vaše zvířátko prožívá a na který špatně reaguje, je pro něj stres. A koneckonců je to stres i pro vás jako pro majitele.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

7 znamení, že je váš pes alergik

Stejně jako pro lidi, také pro psy bývá příchod jara spojen s příchodem sezónní alergie. Ta může v kombinaci s jinými alergiemi pejskovi docela zavařit. Stromy, trávy, pyly, roztoči a složení jídla jsou nejčastějšími spouštěči. První alergické projevy se objevují mezi 1. a 3. rokem života. Jak tedy poznáte, že váš pejsek možná trpí alergií?

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?