VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

pes nedošlápne na zadní nohu

Otázka 16.1.2024     Pes

Dobrý den. Ráda bych Vás poprosila o nějaké informace ohledně našeho pejska. Máme maltézačku už 16 let. Tím,že ztratila zákalem zrak se bojí už jakého koliv vyšetření a proto prvně poprosím o radu Vás..Vzhledem ke stáří se u ní začali projevovat problémy s končetinami. a chůzí.Chápu,že bez vyšetření mi nejste schopni říct přesnou příčinu .Předpokládám,že u tak starého pejska se nejspíš rozvinula třeba osteoporóza,nebo artróza. už delší dobu cca půl rok u ní pozoruji,že z ničeho nic nemůže dostoupnout na končetinu. Jenou přední,jindy zadní.Trvá to chvilku a po chvilce na ni opět dostoupne. Vždy jsme si mysleli,že ji má přeleženou,jak ve stáří už jen leží. Ale to nejspíš nebude ten důvod. Jelikož se ji to opakuje a vypadá to za mě,jako by křeč? Může to být nějaký neurologický problém? Od včerejšího rána,kdy se jí to stalo znovu na to zadní nohu nemůže dostoupnout. Nic pořezené ani zapíchlé v tlapce nemá. Noha se jí uplně podlamuje,jako,kdyby ji vynechávala a táhne ji. Snaží se uhnout bolesti a je vidět,že váhu přenáší na druhou nohu.Napadl mě ještě kyčelní kloub,ale netuším,zda tím trpí i plemena malých psů.. Můžu se zeptat,zda je vhodné ji podávat třeba B-komplex(pro lidi)?.....Můžete mi poradit i na tu osteoporózu co je vhodné?...někde jsem četla,že i homeopatie. To,že ráno,nebo při dlouhodobém ležení se nemůže postavit přisuzuji těm kostem,ale děsí mě ta nervová soustava. A chápu,že bez vyšetření mi nemůžete nic konkrétního řict. Bojím se,aby neměla nějaké výrůstky na páteři. Tak moc se bojí,že by ji to vyšetření RTG snad nešlo ani udělat.Proto Vás prvně prosím o radu ,zda ji zkusit podávat nějaké podpůrné prostředky,které máte osvědčené na klouby a na nervovou soustavu a pokud nenastane zlepšení navštívit veterináře................ Děkuji za každou vaši odbornou radu a pomoc a váš čas. S pozdravem Andrea

Veterinář odpovídá MVDr. Jaroslav Jančík: Veterinární ošetřovna Praha 9 PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den. Můžete zkusit podpůrné přípravky jako např.Chondro CBD tabl., Nutrivet , a to dlouhodobě. Kdyby to nepomohlo, tak doporučuji veterináře s homeopat.zaměřením. S pozdravem MVDr Jančík.

Reakce od tazatele

Dobrý den pane doktore. Děkuji Vám za vaši radu. Hezký den Andrea Grycová.

Další zajímavý obsah

Jak poznám, že je fena březí?

Pokud neplánujete, že vaše fenka bude mít za svůj život štěňátka, je nejlepším řešením kastrace. Ušetříte jí tak v některých případech trápení a zdravotní komplikace. Pokud se však rozhodnete pro ten velký krok a dovolíte jí, aby štěňata měla, čeká vás zaručeně velké dobrodružství.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Pes a kočka s průkazem původu: nutnost, nebo předražený papír?

Chov plemen psů a koček podléhá mnoha trendům. Některým lidem na trendech nezáleží a chtějí jen udělat dobrý skutek a pořídí si nalezence z útulku. Jiní mají jasnou představu o plemeni a tady už nastává otázka, kde a za jakých podmínek si svého mazlíčka pořídit. Je nutno brát v potaz, že kočka i pes je velký závazek a bude nám dělat radost po mnoho let. Tak tedy s průkazem původu, nebo bez?

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?