VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

otok vnitřní strany zadní nohy

Otázka 5.3.2023     Pes

Dobrý den, máme 13letého pejska seniora, kterému se již několik měsíců neustále na vnitřní straně zadní pravé nohy (vnitřní strana stehna) vždy za několik dní vytvoří velký otok (boule ve velikosti cca 1/2 tenisového míčku), který do druhého či třetího dne splaskne do malé bouličky a za týden až 10 dní se znovu objeví. Náš veterinář neví, co s tím dělat a navíc se mu už do ničeho nechce pouštět, protože je prý pejsek příliš starý. Prosím o radu, co s tím dál dělat, jak to léčit. Přikládám fotky, kdy se už otok začal zmenšovat. Předem moc děkuji za radu. Šléglová

Veterinář odpovídá MVDr. Jaroslav Jančík: Veterinární ošetřovna Praha 9 PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den. Fotky jsem nedostal. Ale pokud je nález boulicky na noze u starého psa ,vždy je třeba provést punkci z boulicky a poslat na histopatolog.vysetreni.S pozdravem MVDr Jančík.

Reakce od tazatele

Dobrý den pane doktore, děkuji za vaši odpověď, za váš názor. Chápu, že bude asi platit nadále vaše odpověď, přesto se znovu pokouším poslat pár fotografií a s dovolením se ještě zeptám. Když se provede punkce, nemůže tímto zásahem dojít k rozvinutí nějakého nežádoucího procesu? Děkuji Šléglová

Reakce od veterináře

Dobrý den. Provádí se to tenkojehelnou aspirační metodou, takže veškerý materiál je v jehle a stříkačce. Nemyslím si, že by mohlo dojít k nějakému nežádoucímu procesu. Z fotek nejsem moudrý. S pozdravem MVDr Jančík.

Další zajímavý obsah

Hobby

Máme doma štěně: 6 (zlo)zvyků, které by vás neměly překvapit

Přinesli jste si domů kuličku štěstí a najednou se vám honí hlavou milion otázek. Proč tolik spí? Proč při hlazení chňape po prstech? Co znamenají pravidelné závody po obýváku? A vyroste z toho někdy? Ačkoli vás chování vašeho štěňátka může vyvádět z míry, většina novopečených štěněčích rodičů zažívá to samé. Následující seznam vám možná některé záhady pomůže odkrýt.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Odborník

Potravinová alergie a intolerance u psů: příčiny, projevy a jak najít alergen

Potravní alergie na stravu se u psů a koček objevuje tehdy, krmí-li majitel nevhodným složením delší dobu, může se projevit v jakémkoliv věku vašeho mazlíčka. Z odborných studií bylo zjištěno, že zhruba jedna třetina psů trpících alergií na krmivo, jsou mladí psi do jednoho roku stáří. U koček byl zjištěn průměrný věk výskytu potravní alergie 4–5 let. Přestože převládá domněnka, že hlavní příčinou alergií je strava, není tomu tak. Odhaduje se, že potravní alergie způsobují pouze 10–20 % ze všech alergií vyskytujících se u psů. Potravinová alergie je až na třetím místě, daleko za alergiemi vyvolanými blechami nebo životním prostředím (prach, roztoči, dýchací alergie).

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Na psí a kočičí nervy pomáhá klidný přístup, psycholog nebo přírodní veterinární přípravky

Existují psi a kočky pohodáři a ti, kteří se lekají kdejakého šustnutí, stresují je cesty dopravními prostředky, na výletech zvrací, a že byste je nechali doma o samotě, si můžete nechat tak akorát zdát. Veškerý diskomfort, který vaše zvířátko prožívá a na který špatně reaguje, je pro něj stres. A koneckonců je to stres i pro vás jako pro majitele.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?