VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

Othematom u fran.buldočka

Otázka 26.2.2024     Pes

Dobrý večer, píšu o radu ohledně othematomu 5 leté fenky francouzského buldočka. Tento problém máme už 3 týdny, chodíme pravidelně na odsání, místo dezinfekujeme, mažeme mastí od veterináře. Minulý týden jsme dostali antibiotika, které jsme o víkendu dobrali. Ucho se po dobu užívání nenalilo onou tekutinou, dnes jsme byli opět na odsání a ucho do 8 hodin opět nateklo. Operaci nám paní doktorka nedoporučuje z důvodu zástavy srdce při minulém zákroku na druhém uchu(cca před 3 lety). Prosím tedy o radu co lze s problémem dělat, jestli je možnost provést zákrok v lokální anestezii a lehčí sedaci nebo je jiná možnost léčby. Předem děkuji za odpověď

Veterinář odpovídá MVDr. Zuzana Richterová PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý večer, othematom se vždy časem sám vstřebá. Nevím, na co jste dostali antibiotika, pokud je v uchu i infekce, tak to už by bylo zcela jiné řešení. Mně osobně se poměrně osvědčilo i jen ucho naříznout a doma pak vymačkávat a oplechovat do zhojení.

Reakce od tazatele

Děkuji za odpověď. Do rány se po 4. vypuštění dostala prý infekce, proto antibiotika. Dnes tam prý hnis nebyl, ucho otíráme převařenou vodou s betadinem.

Reakce od veterináře

Pokud je tam infekce, tak by rána měla být spíše otevřená a umožněno tak její čištění.

Další zajímavý obsah

Kloubní výživa pro psy, 2. díl: stavba kloubu

V minulém díle jsme si řekli kdy a jak užívat kloubní výživu. Teď se ale potřebujeme zorientovat v nepřeberném množství produktů, které nám trh nabízí. Jak na to? Nejlepší je porozumět stavbě kloubu a funkci jeho jednotlivých součástí. Na základě těchto znalostí se nám bude lépe rozhodovat o látkách, které má správná kloubní výživa obsahovat, aby fungovala tak, jak potřebujeme.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Odborník

Potravinová alergie a intolerance u psů: příčiny, projevy a jak najít alergen

Potravní alergie na stravu se u psů a koček objevuje tehdy, krmí-li majitel nevhodným složením delší dobu, může se projevit v jakémkoliv věku vašeho mazlíčka. Z odborných studií bylo zjištěno, že zhruba jedna třetina psů trpících alergií na krmivo, jsou mladí psi do jednoho roku stáří. U koček byl zjištěn průměrný věk výskytu potravní alergie 4–5 let. Přestože převládá domněnka, že hlavní příčinou alergií je strava, není tomu tak. Odhaduje se, že potravní alergie způsobují pouze 10–20 % ze všech alergií vyskytujících se u psů. Potravinová alergie je až na třetím místě, daleko za alergiemi vyvolanými blechami nebo životním prostředím (prach, roztoči, dýchací alergie).

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?