VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

Nesestouplá varlata u 3-měsíčního psa

Otázka 14.9.2023     Pes

Dobrý den, před 14 dny jsme si přivezli domů pejska Kolie dlouhosrsté. Pejsek je s PP. Byl očkovaný, očipovaný, odčervený a vyšetřený na oční vady. S Koliemi mám zkušenosti, chtěla jsem opět Kolii kvůli povaze této rasy. Před nedávnem jsme o staršího pejska Kolie přišli. Bohužel pocházel ze špatného chovu, neměl PP - když jsme ho tenkrát u prodávajících viděli, řekli jsme si, že ho tam odtud musíme zachránit (byl tam v hrozných podmínkách). Bohužel měl řadu zdravotních problémů. Milovali jsme ho, ale bylo to velmi finančně a hlavně psychicky náročné. Proto jsem nyní chtěla pejska s PP, abych měla jistotu, že z něj opravdu vyroste Kolie a že bude zdravý. Vybrali jsme poměrně známou stanici, na pejska máme kupní smlouvu. Včera jsme byli poprvé u naší paní veterinářky na prohlídce. Paní veterinářka vůbec nenašla varlátka. Prohlížela ho několikrát, ale nic. Velmi se divila, že o tom nevíme, že nás na to chovatelka neupozornila. Naše paní veterinářka nám další lékařský postup vysvětlila. Kontaktovala jsem paní chovatelku, ale mám z ní dojem, že jí to moc nezajímá. Pejska máme moc rádi, určitě jí ho nechceme vrátit, ale rádi bychom se domohli nějaké slevy, protože jsme na tuto vadu nebyli upozorněni a jeho léčba nás bude něco stát. Jak to máme řešit, pokud s námi nebude chtít mluvit? Také by mě zajímalo, zda můžeme někde zjistit, jak jsou na tom jeho sourozenci. Je možné, že se v chovu tato vada vyskytla opravdu až u našeho pejska? Jeho maminka měla štěňátka poprvé, tatínek už má údajně potomků několik s různými fenami. Děkuji za Vaši radu.

Veterinář odpovídá MVDr. Jaroslav Jančík: Veterinární ošetřovna Praha 9 PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den. Budete si muset najít plemennou stanici kolii u nás a s nimi se poradit. Pokud p.chovatelka nebude mít zájem tu vadu nějak kompenzovat, budete to muset řešit právní cestou. S pozdravem MVDr Jančík.

Reakce od tazatele

Moc děkuji.

Další zajímavý obsah

10 nejzlatějších psích plemen, která si zamilujete

Že jsme objevili žebříček zlatosti pejsků? No, ne tak docela. Na fundovaný výzkum v tomto ohledu stále ještě čekáme, a tak jsme zatím žebříček sestavili sami. Tím samozřejmě netvrdíme, že váš chlupáč není ten nejkrásnější na světě a budeme velmi rádi, když nám do komentářů sdělíte své vlastní žebříčky! Pro inspiraci, tady je ten náš.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?