VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

Kdy davat probican

Otázka 5.3.2022     Pes

Dobry den, chtel bych nasemu pejskovi davat probican pastu na zpevneni stolice. Mohu poprosit i radu, kdy je lepsi davat? Jestli v prubehu jidla, pred nebo s nejakym odstupem po jidle? Mame granule yoggies.

Veterinář odpovídá MVDr. Karolína Štoselová PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den, podávání probican pasty můžete kdykoliv, podávala bych klidně před jídlem.

Reakce od tazatele

Mockrat dekuji za Vasi reakci. Muze pejsek probican uzivat dlouho dobe? Jakmile vysadime, tak ma mekkou stolici. S probicanem 0,5 ml denne u pejska 2,9kg je stolice pevna

Reakce od veterináře

Dobrý den, určitě můžete, ale je potřeba vyřešit i příčinu, at nemusíte dávat celoživotně :)

Reakce od tazatele

To by jsme radi, ale na jedne veterine nam udelali pry celkove vysetreni stolice (3500kc) pry vse v poradku a odesli sme s verdiktem, ze je to normalni a mame davat lek Doxyhexal, ktery vubec nepomahal. Na druhe veterine nam rekli, ze to je zrejme, jak vic pres den pije a pote delali koprologii vcetne PCR testu taktez negativni. Odesli sme s tim, ze je to normalni a ze muzem zkusit probican. Ten nam na to pomohl prozatim. Ikdyz zmenime granulky, tak je stolice porad stejna :(.

Reakce od veterináře

To je mi líto. Máte doma mlaďocha? Měl to vždycky? Od štěněte?

Reakce od tazatele

Ano. Je to yorkshierek 11 mesicu. Do trech mesicu vse v pohode, pote jsme zjistili, ze ma giardie (preleceno metrobactinem a pote vsechny testy nehativni) a v podstate od te doby ma mekkou stolici a po vykonani potreby ma vzdy takovy "dokakanek" ktery je jak zizalka tenoucky

Reakce od veterináře

A měli jste - "jiné" odčervení panacur? Já bych zkusila odčervit ještě panacurem 5 dní po sobě na jeho váhu, píchla alespoň 3x vitamín B12 do svalu / 1x týdnně a přidala i něco na tlusté střevo (bud zkusit granule RC fibre responsive) nebo zkusit přidávat řepnou vlákninu (nebo v menší míře psyllium) do žrádla (inspirovat se můžete i zde - https://www.fi-shop.cz/zazivani-zvraceni--prujem) Případně mám dobré zkušenosti i s postklasickou homeopatií, která vymaže "energetický blok" ve střevecha pomůže sliznici (na facebooku - Homeopatie pro zvířata)

Reakce od tazatele

Predem bych Vam chtel podekovat za Vasi ochotu. Panacur jsme taktez davali. V dobe uzivani vse v pohode, par dni po vysazeni se problem vratil. Zkusime tedy ty granule a to psyllium. Je mozne pouzit bezne co je k dostani v lekarne a nebo se vyrabi primo pro pejsky?

Reakce od veterináře

Stačí normálně pro lidi, začala bych 1/4 čajové lžičky do žrádla (nejdřív 1x denně, potom klidně 2x - jen aby byl přechod plynulý).

Reakce od tazatele

Dobry den. Predem bych Vam chtel podekovat. Davame psyllium 14 dni a rozdil je znatelny. Vse se srovnalo. Stolice ukazkova. Davame jej uz rano a vecer. Mohu poprosit jeste o radu, jak dlouho jej davat?

Reakce od veterináře

To jsem ráda. Zkusila bych dávat 1 x denně, 2-3 týdny, pak 2 týdny ob den a uvidíte. Měnila bych podle konzistence trusu. :)

Další zajímavý obsah

Obezita u psů a koček: proč je nebezpečná?

Obezita patří mezi celosvětově velmi rozšířená civilizační onemocnění současné doby a jinak tomu není ani u našich domácích mazlíčků. Zatím co člověk své stravovací návyky může vůlí ovlivnit a změnit, zvíře je plně závislé na péči svého majitele. Obecně platí, že majitelé psů a koček milují své svěřence natolik, že jim vždy rádi dopřejí více než je potřeba a pak vznikají problémy s váhou. Proč je obezita nebezpečná a jak s ní lze bojovat?

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

První pomoc

První pomoc: jak na odřeninu poraněného psa

Rozdíl mezi řeznou ránou a odřeninou je, že řezné rány jsou delší, jejich okraje jsou hladké a úhly ostré. Nejhlubší bývají uprostřed. Odřenina je méně hluboká než řezná rána a krvácení, pokud k němu vůbec dojde, je jen minimální. Mírné odřeniny mohou po zahojení zůstat bez následků, hlubší odřeniny však mohou na kůži zanechat jizvu. Traumatičtější odření, které naruší nebo odstraní všechny vrstvy kůže, se nazývá avulze.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Hobby

Cestování s mazlíčkem: 7 tipů, jak se připravit na dobrodružství a užít si ho

Za chvíli začínají letní prázdniny a část světa se začne přemísťovat do teplejších destinací. Ne vždy ale chceme nechat našeho zvířecího parťáka doma, a tak vybíráme takovou dovolenou, aby mohl vyrazit na cesty s námi. Může to však pro něj znamenat stres a někdy i nebezpečí, proto jsme pro vás připravili několik doporučení, jak cestu bezpečně zvládnout.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?