VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

homeopatika

Otázka 15.6.2022     Pes

Dobrý den,ráda bych se zeptala ,zda jsou nějaká homeopatika,která sníží napadení psa klíštaty,nebo mají přímo repelentní účinek. Děkuji K.

Veterinář odpovídá MVDr. Karolína Štoselová PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den, zkuste zkontaktovat přímo homeopata. Myslím, že se podává ledum pallustre v 5 CH, le dávkování, abyste neublížila je potřeba zkonzultovat. Na FB: Homeopatie pro zvířata, www. rodiina-homeopatka.com. Dále jsou pak esenciální oleje, taky na těch stránkách.

Reakce od tazatele

Dobrý den,bylo mi řečeno Ledum palustris 9Ch 5 kuliček 1x denně. Jak prosím myslíte,že by mohla homeopatika ublížit? Myslela jsem, že jsou bezpečné.Dekuji velmi.

Reakce od veterináře

Takové dávkování nedoporučuji. Ne i homeopatika mohou něco vyvolat, takže to není jen oslazený kulička cukru, není to o chemii, ale o fyzice - o vibraci, kterou na nás působí. Proto jsem doporučila se zeptat postklasického homeopata, který to studuje minimálně 3-6 let. Nedoporučuji užívat homeopatika jen na základě "Máňa povídala".

Reakce od tazatele

Dobrý den,toto dávkování bylo doporučeno ze světa homeopatie-poradna pro zvířata. Tak buď zkusím jen menší dávkování,nebo bude mít pejsek raději nějaké klíště. Mám teď obavy mu něco dát.Dekuji.

Reakce od veterináře

Je potřeba mít k homeopatikům respekt a podávat je po poradě s někým, kdo to umí.

Reakce od tazatele

Děkuji za radu,teď jsem tedy na vážkách zda mám dávat Histamin 15Ch, které dávám kvůli pylové alergii 2x denně 2 kuličky. (doporučeno též v homeopatická poradna MVDr.Paulu) Co by prosím mohla homeopatika vyvolat? Většinou jsou podceňována,jako placebo efekt. Nyní z nich nemám dobrý pocit.

Reakce od veterináře

To by vám spíš řekl nějaký homeopat. Mohou vyvolt to, na co to je, mohou vyvolat psychické problémy apod. resp vytáhnout, co je v těle napovrch a pokud se s tím nepracuje, může to dělat problémy. Zkuste zavolat na tu rodinnou homeopatku a urcite vam to ochotně vysvětlí :) Já nejsem homeopat.

Reakce od tazatele

Dobrý den,děkuji moc za rady,vážím si Vašeho zájmu,po tom všem bych asi zkusila antihistaminika(na tu pylovou alergii) např. ZYRTEC,nebo jestli jsou vhodnější,vím,že u psů nejsou tolik účinná...jaké je prosím dávkování -pes cca 9kg,přeci jen je to chemie.

Reakce od veterináře

Dobrý den, na pylovou alergii vam bohuzel antihistaminika nepomohou.

Reakce od tazatele

Jedná se o projev svědění,myslela jsem,že právě na pylovou pomohou,nepomáhají na potravinovou. Nebo spíše asi nemají úspěch u žádné psi alergie?

Reakce od veterináře

Pomohou když mají alergii a opuchnou například po píchnutí včelou nebo při postvakcinační reakci.

Další zajímavý obsah

Psincový kašel ohrožuje psy především na podzim a na jaře. Chraňte svého mazlíčka!

Lidé a psi toho mají mnoho společného, bohužel se některé aspekty týkají také zdraví. Psincový kašel neboli také kotcový kašel, medicínsky infekční laryngotracheitida, je akutní onemocnění horních cest dýchacích, které se projevuje záchvatovitým kašlem. Dobrá zpráva je, že se dá vyléčit a můžete svého pejska proti této nemoci také očkovat.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Bezpečné prázdniny: jak v pohodě cestovat se psem či kočkou

Pokud máte domácí mazlíčky, pak víte, že ať už se vydáváte na cestu za prací nebo odpočinkem, čelíte rozhodnutí, jestli ho vezmete s sebou, nebo ho svěříte do péče rodině, přátelům či zvířecímu hotelu. U většiny majitelů vyhrává možnost mít ho u sebe, a tak jsme pro vás připravili následující tipy, které vám pomohou se na cestu s vaším zvířecím miláčkem připravit.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?