VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

Hledám názor / radu jak postupovat.

Otázka 18.11.2023     Pes

Pes ( 8 let ) cca rok zpátky mu vyrostla boule na noze ( zadní levá ) , ještě měsíc zpátky byl ale v pohodě, pak úbytek hmotnosti, vyrostl mu tam tumor nebo nevím jak to popsat, náš veterinař nechce operovat, navrhnul uspat - to bylo odmítnuto ( je slabej unavenej ale funguje nevypada že by měl bolesti, dostal teda antibiotika na ,,zápal,, a čeká se ?! je to ale horší a horší .... Fotek mám víc, nejdou sem ale nahrát, chápu, že stanovit diagnozu podle fotky je nezmysl, ale víc názoru by mohlo pomoct a posunem se někam. Děkuji

Veterinář odpovídá MVDr. Zuzana Richterová PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den, obecně operace takto velkého nádoru je velmi komplikovaná a podle zasažených struktur leckdy i nereálná. Navíc pokud pes hubne a chřadne, svědčí to dost pravděpodobně o zhoubnosti procesu a pak je dastační operce již proti principům veteirnární medicíny. Pokud ale chcete udělat maximum, doporučuji obrátit se na onkologické pracoviště Regiavet v Praze, kde s Vámi fundovaně proberou všechny možnosti.

Reakce od tazatele

Děkuji za odpověď, jde nahrat pouze 1 foto a z toho nejde poznat ,co je co,,. Kdyby se dalo poslat víc fotek na mail to by pomohlo. Diagnoza stanovená nebyla, z fotek taky nečakám určení problemu, ale názor jestly čekání není pouze trápení psa. On chradne a hubne protože je nemocnej ale zatím nebyla určená diagnoza, neudělal se žádnej test, pouze se čeká až ,,zápal,, opadne ale antibiotiká prostě nezabrali a tak možná bude už moc slabej aby operaci nebo test zvladnul.

Reakce od veterináře

Antibiotika léčí bakteriální infekci, ne zánět způsobený např. odumíráním tkáně. Je potřeba prohmatat okolí a ideálně odebrat vzorky pod mikroskop pro stanovení vhodného postupu, fotky rozhodně nestačí. Pokud jste z Prahy, zkuste určitě ten Regiavet.

Další zajímavý obsah

Hobby

Psi a kočky od lidí z ulice nás potřebují, říká Jarmila Pávková z organizace Psí život

Psí život je v Česku jediná organizace, která se zaměřuje na pomoc psům a kočkám, jejichž majitelé se dostali do tíživé životní situace. Jsou to lidé bez domova, lidé závislí na návykových látkách a lidé žijící v sociálně vyloučených lokalitách. Od roku 2015 je její patronkou paní Marta Kubišová. Jarmila Pávková je projektová manažerka a fundraiserka projektu.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?