VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

Diagnóza pomoc

Otázka 9.1.2023     Pes

Dobrý večer, Mojí fenečku 10 let, kastrovaná, kříženec zlatého retrívra a bígla, trápil zhruba dva týdny zpět krk, zdálo se mi jakoby měla skříply nerv, nemohla se normálně otřepat a asi ji to trochu bolelo. Pár dní na to již byla v pořádku, trepala se normálně a hýbala s krkem bez problémů. Zhruba pět dní na to jsem ji na krku objevila bulku, zhruba centrimetrovou, bolela ji, když jsem na ni sáhla,ale s krkem hýbala a vše bylo v pořádku, ale i tak jsem volala na veterinu, tam mi řekli, že je to nejspíše hematom nebo zánět, protože ji bolí, ale Bulka byla měkká a hýbala se. Prohmatali ji uzliny a dali ji injekci na zánět a bolest. Ten večer se jí na krku udělal váček - zhruba 5x5cm měkký- jako by se boule roztekla. Další den na kontrole ji ten vak vysavali- krev a něco bílého asi zánět? Má antibiotika a kapky na bolest, bohužel se jí tam vak udělal znovu, co to je? Z čeho to je? Co s tím mohu dělat? Nebolí ji to, ale opravdu nevím, nikde se nebouchla ani se s nikým neřvala, co to může být a proč se jí to vrátilo? Děkuji za každou radu jak ji pomoci nebo diagnózu, na veterine mi neřekli, co to je...děkuji za vše

Veterinář odpovídá MVDr. Jaroslav Jančík: Veterinární ošetřovna Praha 9 PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den. V takových případech postupuji tak, že otevřu bouličku a naberu obsah na podl.sklíčko a pošlu ho na cytolog.vyšetření. Do rány vložím drén a ránu vyplachuji atb každý den. Celkově podávám ATB a analgetika do doby , než příjdou výsledky z cytolog.vyšetření. S pozdravem MVDr Jančík.

Další zajímavý obsah

Odborník

9 přírodních léčebných kúr pro vašeho psa

Když je vašemu psovi zle, jako první byste měli volat veterináře. Zdánlivě zanedbatelné příznaky jsou někdy projevem vážnějšího zdravotního problému, na který domácí léčba nezabere, nebo dokonce napáchá víc škody než užitku. Pokud ale psa trápí jen maličkost, třeba suchá kůže nebo mírně podrážděný žaludek, domácí léčivé prostředky mohou pomoci.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Jak se vyrovnat se smrtí mazlíčka

Dokonce i nebližší lidé občas nesplní naše očekávání, zklamou nás nebo způsobí bolest. Všechny neshody jsou součástí mezilidských vztahů. Na rozdíl od lidí jsou nám ale naši zvířecí kamarádi bezmezně věrní, oddaní a stálí, nikdy nekritizují, jsou vždy rádi, když nás vidí. Není tedy divu, že když mazlíček zemře, cítíme hluboký pocit ztráty a snažíme se s tímto faktem vyrovnat, jak nejlépe dokážeme.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?