VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

cestvní psí pas

Otázka 20.2.2024     Pes

Dobrý den, potřebovala bych poradit.Žiji ve Švýcarsku ale budu se ted vracet do České republiky a problém je že jsme se rozešli s přítelem a máme společně pejska a já si ji chci vzít sebou domu, protože se okolí mého přítele k ní nechovají hezky.Problěm je že mi sebral její pas ve kterém jsme jak majitelě napsany oba dva ale v centrálni databazi Švýcarska je jako majitel psaný on.Chtěla jsem se zeptat kdybych se mi povedlo ji dopravit do České republiky,jaké máme doma moznosti,jestli mi veterinář nový pas nebo mi ji vezmou a pošlou zpět i když v pase který má přítel jsem také vedená jako majitelka.Děkuji a přeji hezký den

Veterinář odpovídá A-Z VET: VETERINÁRNÍ KLINIKA KLÁNOVICE PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den, veterinář v ČR vám může vystavit nový pas a zaregistrovat jej, pokud nebude v registru pasů na stejné číslo čipu, jako má váš pes, již jiný pas zaregistrovaný. Rozhodně vám nebude veterinář psa odebírat, protože praktikující veterináři v ČR jsou soukromé osoby a nemají pravomoci jako státní úřady. S pozdravem, MVDr. Tomáš Vlach, www.AZVET.cz.

Reakce od tazatele

Dobrý den, moc Vám děkuji za odpověd moc se mi ulevilo, to bych ji neudělala aby ji zavřeli do karantény. Zaregistrovaná je na jméno mého přítele pouze v Amicus což je pouze Švýcarský registr psů tam je zapsané její číslo čipu,ale v pase jsme zapsáni oba jak jsem psala.Ještě jednou moc děkuji a přeji hezký den

Další zajímavý obsah

Pes nenasyta: 6 tipů, jak zvládnout psího Otesánka

Ačkoli dostávají pravidelně najíst, někteří psi jsou zkrátka neustále hladoví. Během dne vás pronásledují roztouženým pohledem a i když jste v kuchyni opravdu nešikovní, zdá se, že odpadlíků z linky není nikdy dost. Netvrdíme, že byste měli svého miláčka nechat hladovět, ale vyvážená a pravidelná strava v odpovídajícím množství je základem psího zdraví.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Jak zastavit průjem a zvracení u psa

Průjem i zvracení jsou velmi častým problémem u psů. Zejména proto, že někteří doslova sežerou, na co přijdou. Někteří mohou ale průjmem trpět v důsledku važných zdravotních problémů a vyžadují pozornost hlavně tehdy, pokud se potíže dostavují pravidelně nebo alespoň velmi často.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?