VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

antihistaminika

Otázka 24.7.2023     Pes

Dobrý den,ráda bych se zeptala,mohu dát pejskovi např.Zodac,,Claritin,svědí ho čumáček,výtok z nosu,očí nemá. Jaké je dávkování,pro 10kg psa. Nemá to na pejska nějaké vedlejší účinky?Děkuji za odpověd.

Veterinář odpovídá MVDr. Jaroslav Jančík: Veterinární ošetřovna Praha 9 PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den. Můžete použít třeba Zyrtec 0,5tbl.na 10kg psa.Jsou to humánní preparáty, takže z nežádoucích účinků pouze ospalost. S pozdravem MVDr Jančík.

Reakce od tazatele

Dobrý den,děkuji za odpověd,tak 0.5 tbl. 1x denně? Mohu po nástupu účinku dávat ob den,nebo každy den? Jsou to opravdu mírné příznaky a opravdu mám obavy,aby byly léky bezpečné. Děkuji. J.K.

Reakce od veterináře

Dobrý den. Můžete začít 1/4 tabl.1xobden Zyrtecu a uvidíte ,jestli to bude stačit. Přidat můžete vždy, nejlíp o 1/4. S pozdravem MVDr Jančík.

Reakce od tazatele

Dobrý den,prosím jestě o vysvětlení,docetla jsem se ,že antihistaminika mohou obsahovat dekongestiva,která jsou nebezpečná pro psy. Zyrtec je bezpečny? Děkuji,zdravím J.K.

Reakce od veterináře

Dobrý den. Osobně mám se Zyrtecem dobré zkušenosti. S pozdravem MVDr Jančík.

Reakce od tazatele

Dobrý den, Zyrtec čtvrtku tablety dávám několik dní,žádné zlepšení nepozoruji,mám tedy navýšit na 0.5 tbl. denně? Potíže má mírné,tak nevím do jaké míry mohou antihistaminika učinkovat (u psů,je prý účinek slabší). Neohrozím tedy pejska ,když budu dávat 0.5 tbl.? Vím,že třeba Ibalgin dokáže pejskovi velmi ublížit,to u antihistaminik nehrozí? Děkuji,J.K.

Reakce od veterináře

Dobrý den. Můžete klidně navýšit na 0,5tbl. 1x-2xd. Můžete být bez obav. Zyrtec není Ibalgin. S pozdravem MVDr Jančík.

Reakce od tazatele

Děkuji za odpověd,vím,že Ibalgin,je úpně něco jiného,ale obavy jsem měla. Děkuji.

Reakce od tazatele

Dobrý den,prosím pejsek má po 0,5tbl.,škrundání v bříšku,průjem nemá,trus potažený hlenem,objevilo se to až s podáváním Zyrtecu,předtim to neměl. Mám pokračovat v podávání? Nerada bych,aby se mu podráždilo trávení. Děkuji,s pozdravem J.K.

Reakce od veterináře

Dobrý den .Zyrtec pro jistotu vysadte. Zkuste podávat třeba ProBio pastu od f.Mervue.S pozdravem MVDr Jančík.

Reakce od tazatele

Děkuji za odpověd. A nějaká jiná alternativa místo Zyrtecu,když mu dělá tyto problémy..něco bezpečnějšího, z antihistaminik. Chci mu ulevit od obtíží..tímto jsem mu jen další přidala. J.K.

Reakce od veterináře

Dobrý den. Myslím,že by bylo lepší zajít k veterináři, nejlépe k veterin.dermatologovi, aby vašeho pejska vyšetřil a nastavil příslušnou léčbu. S pozdravem MVDr Jančík.

Reakce od tazatele

Ano,to vím,u dermatol.jsme byli,s léčbou Apoquelem to nepřineslo účinek - to bylo na zkoušku,ve 2 letech psa,a kortikoidy nechci(to bych ho zničila,kdyby je měl brát od 2 let),to obtíže takové nemá...zvládáme to s omega 3,barf stravu(dnes je mu 9,5) a obtíže jsou mírné,proto jsem chtěla zkusit antihistaminika,nejmenší zlo. Zkusíme ještě nějakou lokální léčbu,pokud je...svědí ho jen čumáček. J.K.

Další zajímavý obsah

Odborník

Nejčastější stomatologické problémy psů a koček, 1. část

Zuby zvířat mají obecně více funkcí než zuby lidské. Především masožravci je používají k chytání, držení, nošení, kousání, drcení a dalšímu mechanickému zpracování potravy. Kromě žvýkacích funkcí jsou zuby rovněž používány k obraně, útoku i při rozmnožovacím chování. Zuby dočasné jsou později vyměněny za zuby trvalé, přetrvávající po celý život.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Hobby

Cestování s mazlíčkem: 7 tipů, jak se připravit na dobrodružství a užít si ho

Za chvíli začínají letní prázdniny a část světa se začne přemísťovat do teplejších destinací. Ne vždy ale chceme nechat našeho zvířecího parťáka doma, a tak vybíráme takovou dovolenou, aby mohl vyrazit na cesty s námi. Může to však pro něj znamenat stres a někdy i nebezpečí, proto jsme pro vás připravili několik doporučení, jak cestu bezpečně zvládnout.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Hobby

Přinesli jsme si domů pejska. Proč mu máme co nejdřív najít veterináře?

Nový chundelatý člen domácnosti je radost sama o sobě. Zároveň je péče o něj ale spojena s velkou zodpovědností. Jistě jste se důkladně připravili, nakoupili jste základní věci, tedy misku, jídlo, obojek, pelíšek a hračky. Přihlásili jste ho ale už k veterináři? Vašeho mazlíka byste rozhodně měli nechat vyšetřit co nejdříve, možné zdravotní problémy totiž mohou ovlivnit celou domácnost.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?