VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

alergie

Otázka 16.3.2022     Pes

Dobrý den, mám dotaz...mohu dát pejskovi alergickému na kuřecí maso -vejce? Děkuji,K.

Veterinář odpovídá MVDr. Karolína Štoselová PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den K., ano, můžete.

Reakce od tazatele

Děkuji za odpověd,raději jsem se vejcím vyhýbala,když má prokázanou alegii na kuřecí. Zkusím tedy. Ještě by mě zajímalo(vím,že je to z jiného oboru),jestli může vzniknout alergie na psa po cca 8 letech soužití. Děkuji,s pozdravem Krausova

Reakce od veterináře

Dobrý den, že by člověk dostal alergii na psa po 8 letech? Pokud to není jak "alergie na manžela", tak spíš ne. Jak se vám to projevuje? Jinak mám dobrou zkušenost s takovýma problémy s postklasickou homeopatií, tak na to můžete mrknout a případně i tam zkonzultovat :) (např. www.rodinna-homeopatka.com)

Reakce od tazatele

Dobrý den,také si myslím ,že ne....svědí oči,suchá sliznice v nosu,rýma ne...jinak mám alergii na kočky,pyly....zkusím homeopatika-jsem jejich příznivec...děkuji moc za odpověd' Krausová

Reakce od tazatele

Dobrý den, mohla bych se zeptat...je jaro a pejsek si začíná drbat čumák-bude to zřejmě pylová alergie...nemá pupínky,červenou kůži-jediný příznak tření a drbání čumáku. Jinak je alergicky na kuřecí-dietou je bez problémů. Léky nebere. Mohu použít antihistaminikanapř. Fenistil,zyrtec(u psů,ale pry nezabírají),nebo homeopatika? Jablečná ocet do potravy,také pomáhá,nevím zda je vhodny pro malého psa-9kg. Moc děkuji za radu.

Reakce od veterináře

Dobrý den, pokud je to alergie, můžete zkusit použít 1/4 tbl zyrtecu (xyzalu, claritine - lidských antihistaminik) nebo homeo arnicu 5 nebo 9 CH (pokud máte Facebook - můžete se podívat přímo na Homeopatie pro zvířata, je tam o arnice). Jak vypadají oči? Jaký má zuby?

Reakce od tazatele

Zdravím,oči neslzí,v pořádku,zuby krásné,žádný zánět....myslíte,že antihistaminika zaberou,potřebuji ho zbavit svědění,jiné příznaky nemá. Nejsou prý u pejsků tak účinná.Děkuji velmi.

Reakce od veterináře

Mohou a nemusí zabrat.

Další zajímavý obsah

Odborník

Potravinová alergie a intolerance u psů: příčiny, projevy a jak najít alergen

Potravní alergie na stravu se u psů a koček objevuje tehdy, krmí-li majitel nevhodným složením delší dobu, může se projevit v jakémkoliv věku vašeho mazlíčka. Z odborných studií bylo zjištěno, že zhruba jedna třetina psů trpících alergií na krmivo, jsou mladí psi do jednoho roku stáří. U koček byl zjištěn průměrný věk výskytu potravní alergie 4–5 let. Přestože převládá domněnka, že hlavní příčinou alergií je strava, není tomu tak. Odhaduje se, že potravní alergie způsobují pouze 10–20 % ze všech alergií vyskytujících se u psů. Potravinová alergie je až na třetím místě, daleko za alergiemi vyvolanými blechami nebo životním prostředím (prach, roztoči, dýchací alergie).

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Hobby

Zoonózy útočí: 10 nepostradatelných hygienických návyků, když máte doma mazlíčka

Kdy jste naposledy vyměnili své kočce písek v toaletě a psovi pořádně umyli misku? Naše mazlíčky zbožňujeme, proto je také máme, jejich přítomnost s sebou ale přináší navíc bakterie a roztoče, a tedy i vyšší nároky na hygienu. A co teprve tehdy, když máte děti. Čistá domácnost je zdravá domácnost a o domovu se zvířátky to platí dvojnásob. Zoonózy totiž v nečistém prostředí číhají na každém kroku.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?