VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

ONLINE
PORADNA

Váháte? 5 důvodů, proč si pořídit psa

24.6.2017   

Hobby

Pes je stvoření, které obsazuje první místa žebříčků nejoblíbenějších zvířat a v našich rodinách má nezastupitelnou roli. Ale jak se to našim čtyřnohým parťákům vlastně povedlo?

Podle historie se pes vyvinul z vlka obecného a ze začátku byl vnímán zcela odlišně než dnes. Dost často byl využíván jako pomocník při nejrůznějších činnostech a náročných fyzických pracech, ale i k zápasení, nebo závodům. Postupně se jeho role měnila, až se z něj stal nepostradatelný přítel nejen pro děti. Dnes dostává časté přezdívky jako mazel, gaučák, nebo povaleč a ve většině zemí je považován za neméně důležitého člena rodiny.

Jaké jsou ty pravé důvody, proč si psa pořídit?

Zajistí nám pohyb

Sami byste se po práci jen těžko odhodlali k nějakému pohybu, ale s nimi je to snadné. Psi své procházky potřebují každý den, a tak máte zajištěný pohyb, ve kterém můžete spojit důležité s užitečným. Někdy stačí i krátká procházka, za kterou vám však bude každý pes velmi vděčný.

Jsou vždy s námi

Cítíte se osamoceni? Procházíte těžkým rozchodem? Máte dojem, jako by vás všichni opustili? To se psem nikdy nepocítíte. Psi jsou tu pořád s námi. Jsou to naši věrní kamarádi, kteří jsou neustále po našem boku a zažívají s námi vše, to zlé i to dobré.
Jsou to skvělí posluchači, kamarádi, i parťáci na výlety. Pes vás nikdy nenechá samotné a zažijete s ním spoustu legrace.

Jsou roztomilí za každých okolností

Psa si vybíráme z mnoha rozličných důvodů. Na začátku nás vždy zaručeně dostane to, jaká jsou to roztomilá štěňata. Během společného života nás přesvědčují o tom, jací jsou to věrní partneři, se kterými trávíme každou volnou chvilku. A ať už provedou cokoliv, jejich psí pohled nás vždy zahřeje u srdce, a nakonec jim odpustíme i tu největší čertovinu.

Zaručí nám sociální život

Kolik lidí se dá do řeči jenom díky tomu, že se jejich psi právě seznamují? Spousty. Začíná to zjišťováním rasy, pohlaví, věku, které může vyústit i v mnohem delší debaty o společných zájmech. Nikdy nevíte, koho zajímavého potkáte jen tím, že půjdete vyvenčit svého psa.

Láskyplně vás vítají

Ať již jedete na delší služební cestu, nebo odcházíte do práce jen pár hodin, zaručeně vás budou vítat se stejnou radostí každý den. Ukazují nám tak upřímnou a bezpodmínečnou lásku, kterou umí nabídnout jen oni.

Díky výše uvedeným důvodům se minimálně jedním psím společníkem může v ČR pochlubit neuvěřitelných 43% domácností.

Jak se vám článek líbil?

Hodnocení čtenářů: 94% (hlasů: 18)

Témata

Autor článku

24.6.2017

Zdroje

zpravy.idnes.cz

NAPOSLEDY PŘEČTENÉ ČLÁNKY

Vlasovec psí: myslete na prevenci, ušetříte si starosti s vážnou nemocí

Vlasovce psího, také lidově známého jako srdečního červa neboli hlístici, znají všichni majitelé domácích mazlíčků. Vlasovce přenášejí komáři a patří mezi onemocnění, proti kterým nabízí veterinární medicína snadnou prevenci, zatímco léčba nemoci je složitá a nákladná a většinou končí smrtí zvířete.

Zajímavosti ze světa zvířat. Víte, že...

Naši mazlíčci jsou podivná stvoření. Zajímali jste se někdy o to, proč se občas tak zvláštně chovají? Kočka se zdá být mazaná, kolik si toho ale zapamatuje? Jsou psi opravdu barvoslepí? Také máte pocit, že váš papoušek jí prakticky neustále? Zde je několik faktů o zvířatech, které by vás mohly zajímat.

6 věcí, které stresují vaši kočku. Jak ji před úzkostmi ochránit?

Zvuky nebo pachy, které jsou pro nás příjemné nebo o kterých vůbec nepřemýšlíme, mohou kočičímu členovi naší rodiny způsobovat velké nepohodlí. Kočky mají výborně vyvinutý čich a sluch, což se jim hodí ve volné přírodě, v uzavřeném prostoru v domácnosti to může být někdy problém.

Pes a kočka s průkazem původu: nutnost, nebo předražený papír?

Chov plemen psů a koček podléhá mnoha trendům. Některým lidem na trendech nezáleží a chtějí jen udělat dobrý skutek a pořídí si nalezence z útulku. Jiní mají jasnou představu o plemeni a tady už nastává otázka, kde a za jakých podmínek si svého mazlíčka pořídit. Je nutno brát v potaz, že kočka i pes je velký závazek a bude nám dělat radost po mnoho let. Tak tedy s průkazem původu, nebo bez?

ZOBRAZIT DALŠÍ ČLÁNKY
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?