VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

ONLINE
PORADNA

Nejoblíbenější rodinný pes? Stále vede retrívr, děti mají rády i bulldoka

29.1.2017   

Hobby

Když si kupujete psa a máte děti, pravděpodobně zvažujete více hledisek: bude hodný nejen na děti a snese se s nimi, musí mít hodně prostoru, nebo bude mu u nás v bytě dobře? Při výběru zvažte i to, jestli jste aktivní rodina, nebo spíš trávíte čas v bytě, protože se pejskovi budete muset hodně přizpůsobit.

Bulldog

Středně velký pes, mírné povahy, moc toho nenaběhá. Hodí se i do bytu nebo města, kde máte méně možností na dlouhé a intenzivní procházky. Je to velmi přítulné a loajální zvíře, je mírný k dětem, zároveň je ale odvážný a dokáže ochránit.

Bígl

Bíglové jsou tvrdohlaví, temperamentní, potřebují pohyb, a to i doma. Je potřeba brát je často na procházku, aby se vybili. Nezapomeňte na to, že v sobě stále má něco ze svých loveckých předků, takže když chytne stopu, můžete strávit i půl dne, abyste ho našli. K dětem se ale hodí skvěle, je to energický a neúnavný pes.

Bullteriér

Bullíci jsou inteligentní, energické a mírné plemeno. Rychle se učí a k dětem se hodí výborně především pro svoji flegmatickou povahu. 

Kólie

Velké a přítulné plemeno, je to silný pes, který potřebuje hodně pohybu. Pro svou mírnou povahu se hodí k dětem jakéhokoliv věku. Navíc se děti rády tulí k jeho huňaté a dlouhé srsti.

Novofunlandský pes

Je to dobrák od kosti. Velký a masivní pes, s mírnou povahou, přítulný a poslušný. Skoro neštěká. Je velmi přátelský jak k dětem, tak k domácím zvířatům. Novofunlanďan potřebuje hodně prostoru a nejšťastnější bude u vody nebo ve vodě, protože je to původně rybářksé plemeno.

Vyžla

Velké plemeno, oproti novofunlanďanovi opravdu temperamentní pes. Potřebuje časté a dlohé procházky, kde se bude moct proběhnout. K dětem je mírný a ochranářský.

Irský setr

Velmi aktivní, velké plemeno. Energický, inteligentní, přítulný a milující pes, který se snadno sžije téměř s kýmkoliv a také s jinými domácími mazlíčky.

Labradorský retrívr

Asi nejznámější a neoblíbenější rodinný pes. Je to loajální, milující, trpělivé a mírné plemeno, které se hodí téměř do každé rodiny a ke každému dítěti. Často bývá trénován jako vodicí pes pro slepé lidi nebo slouží pacientům při canisterapii.

Zlatý retrívr

Podobně jako labrador, také zlatý retrívr je mírné a přátelské plemeno, které si oblíbily rodiny po celém světě. 

Jak se vám článek líbil?

Hodnocení čtenářů: 71% (hlasů: 158)

Témata

Autor článku

29.1.2017

Zdroje

petmd.com

NAPOSLEDY PŘEČTENÉ ČLÁNKY

Popáleniny: první pomoc pro domácí mazlíčky, 1. část

Málokterá zranění domácích mazlíčků jsou tak traumatizující, bolestivá a způsobují takové trvalé následky jako popáleniny. Na rozdíl od jiných poranění jsou popáleniny charakteristické tím, že poškozují tkáň; někdy nevratným způsobem. Je proto důležité domácnost zabezpečit tak, aby mazlíčci nepřišli k úhoně.

První pomoc

První pomoc: poranění drápu nebo paspárku

Poranění packy, polštářků a drápů patří k nejčastějším zvířecím zraněním. Zvíře si poraní dráp nejčastěji při hře, na vycházkách v kamenitém terénu nebo když hrabě na zahradě. Poranění drápu není život ohrožující stav, je to však nepříjemný a většinou krvavý zážitek pro vás i vaše mazlíčka.

První pomoc

První pomoc: poranění tlapky

Poranění tlapek může být celá řada. Od malých třísek nebo travních osin, odřenin, které poraní pokožku, až po pokousání jiným zvířetem, napíchnutí se na cizí předmět nebo pořezání polštářků. Téměř vždy se jedná o infikovaná zranění.

ZOBRAZIT DALŠÍ ČLÁNKY
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?