VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

ONLINE
PORADNA

10 nejzlatějších psích plemen, která si zamilujete

27.5.2017   

Že jsme objevili žebříček zlatosti pejsků? No, ne tak docela. Na fundovaný výzkum v tomto ohledu stále ještě čekáme, a tak jsme zatím žebříček sestavili sami. Tím samozřejmě netvrdíme, že váš chlupáč není ten nejkrásnější na světě a budeme velmi rádi, když nám do komentářů sdělíte své vlastní žebříčky! Pro inspiraci, tady je ten náš.

10. místo: buldog

Kdo tvrdí, že buldoci jsou staří bručouni, asi ještě žádného neviděl. Tito psi nezkazí žádnou srandu, jsou plní radosti a šarmu. No a co, že jsou občas trošku oplácanější, kdo z nás po zimě není? Oddaní a přátelští buldoci jsou ideální pro páníčka gaučáka.

9. místo: irský vlkodav

Slyšeli jste někdy pojem něžný obr? Vlkodav je jedno z největších plemen na světě, je silný a robustní. Je ale také neuvěřitelně přátelský a mírný. Ideální společník pro procházky při úplňku a skleničku whisky u krbu.

8. místo: bišonek

Ideální přírůstek do rodiny, bude si s vašimi dětmi hrát, ale především je unaví – a to všechno v nejlepší náladě. A když zrovna nedělá přemety na vašem nábytku, rád si s vámi zaleze pod deku a místo šeptání něžností vám ouško pořádně olíže.

7. místo: americký eskymácký pes

Pokud chcete být cool, můžete mu říkat „Eskie“. Přirozeně vybavený do špatného počasí je ideální ke hrám v závějích. Jen nepočítejte s tím, že se o vás bude s někým dělit – děti a ostatní zvířata z cesty!

6. místo: bobtail (Old English Sheepdog)

Znáte ty strohé svalovce, na které byste mohli zírat celé hodiny? Tak bobtail, jak je pes přezdíván, mezi ně rozhodně nepatří. Tenhle ovčák preferuje bezstarostné dovádění a hlasité štěkání, které úžasně napodobuje bušení pánví o hrnec. I přesto si jej zamilujete a on si rozhodně zamiluje vás.

5. místo: knírač

Má menší strniště, husté obočí a někdy vztyčená ouška a je to opravdový lázeňský švihák. Ale nikdy mu neříkejte, že je malý. To by se mu rozhodně nelíbilo a neváhal by se vrátit na kolonádu ulovit si lepšího páníčka.

4. místo: irský setr

Kdo by neměl chuť tuhle majestátní zrzavou hřívu pořádně podrbat, ideálně na bříšku? Co k tomu dodat, zrzky teď zkrátka letí. Irský setr je nadšenec pro každou zábavu, překypuje energií a je skvělý atlet. V podstatě neexistuje důvod, proč si jednoho okamžitě nepořídit.

3. místo: jezevčík

Krátké tlapičky? Máme. Prodloužené tělíčko? Máme. Někdy až příliš velká osobnost? Rozhodně máme. Jezevčík je hravý, přesto si ale udržuje určitý stupeň nezávislosti, není tedy divu, že je jedním z nejoblíbenějších plemen vůbec. Vás bude zahrnovat láskou, ale před neznámou návštěvou se raději půjde schovat.

2. místo: kolie

Jistě, od dob Lassie ji miluje celý svět. Není to ale jen hezká tvářička! Kolie je inteligentní, citlivá, mírná a občas tvrdohlavá – podoba s reálnými osobami je čistě náhodná. Pokud hledáte parťáka na výlety s rodinou, je to váš pes. Na toho kluka, který hrál vedlejší roli v jejím filmu, už stejně zapomněla.

1. místo: labrador

Pravděpodobně vám bylo jasné, že se tu někde objeví. Za milého labradora šel bych světa kraj, pro jedno pohlazení šel bych bosý… Ale abychom se nezapomněli. Pravděpodobně není co vysvětlovat, pro svou přátelskou a mírnou povahu získal zasloužené první místo.

Jak se vám článek líbil?

Hodnocení čtenářů: 66% (hlasů: 20)

Témata

Autor článku

27.5.2017

NAPOSLEDY PŘEČTENÉ ČLÁNKY

Hobby

Pes sežral vařené kuřecí kosti, co s tím?

Jen na chvíli jste se vzdálili z kuchyně a když se vrátíte, je už pozdě. Pečené kuře vytažené z trouby je pryč. Zloděj sedí na zemi, lapá po dechu a vypadá docela šťastně. Vy jste se mezitím několikrát vyděsili a hlavou se vám začaly honit možné scénáře, co se teď s vaším čtyřnohým přítelem bude dít, protože přece snědl zakázané vařené kuřecí kosti!

ZOBRAZIT DALŠÍ ČLÁNKY
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?