VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

Uráty

Otázka 25.1.2023     Kočka

Dobrý den, mojí ragdollce (*2018) byla pravděpodobně chybně doporučena dieta na močové problémy (veterinářka na časté problémy s močením - počůrávání se na postel nasadila dietu struvite) a kočička 3 roky jí jen veterinární stravu Fortify Cat Struvite + konzervy Calibra. Kočka i s touto stravou každých cca 6 měsíců bere antibiotika, protože se problémy s močením vrací. Po vyšetření moči u jiného veterináře se však ukázalo, že trpí uráty... což prý mohla způsobit tato předepsaná dieta. Jaké je pro kočičku v tomto stavu nejlepší krmení/případně doplňky stravy?

Veterinář odpovídá MVDr. Karolína Štoselová PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den, tady bych doporučila hlavně kompletní vyšetření a zbavení se problému - eliminovat ji stres. Tady elmi záleží, co se v moči našlo, jaké pH apod Jak to vypadá na sonu apod. Je to komplexní problém, který je nejlepší začít řešit postupně a dojít až k příčině.

Další zajímavý obsah

Odborník

Antiparazitika pro kočku či psa. Jak si správně vybrat?

Dnes máme široký výběr antiparazitárních preparátů působících proti blechám a klíšťatům. Tito parazité dokáží psa i kočku pořádně potrápit. Kromě toho, že sají krev, mohou být zdrojem přenosných onemocnění a přenašečem vnitřních parazitů, mohou na ně vznikat velmi nepříjemné alergické reakce. Každá forma má své klady i zápory.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Kočky a blechy: Jak zvládnout alergickou reakci

Vysoká citlivost na bleší kousnutí nebo alergická dermatitida (zánět kůže) bývá u koček velmi častá. Vlastně jde o nejrozšířenější onemocnění domácích mazlíčků vůbec. Ačkoli se alergie obvykle projevují mezi prvním a pátým rokem života kočky, může se alergie na blechy projevit prakticky kdykoli. Za původce alergií nebo zvýšené citlivosti jsou pak považovány bleší sliny.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

První pomoc

První pomoc: poranění drápu nebo paspárku

Poranění packy, polštářků a drápů patří k nejčastějším zvířecím zraněním. Zvíře si poraní dráp nejčastěji při hře, na vycházkách v kamenitém terénu nebo když hrabě na zahradě. Poranění drápu není život ohrožující stav, je to však nepříjemný a většinou krvavý zážitek pro vás i vaše mazlíčka.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Odborník

Kočičí astma má podobné příznaky jako u člověka. Jak můžete kočce pomoci?

Kočičí astma neboli felinní alergická bronchitida je chronické zánětlivé onemocnění dolních cest dýchacích. Z důvodu odlišné anatomické struktury průdušek se onemocnění vyskytuje pouze u koček, nikoliv u psů. Nejčastěji postihuje jedince ve věku okolo 5–6 let, ale objevit se může v jakémkoliv věku. Mezi nejčastější plemena trpící astmatem patří domácí krátkosrstá kočka a siamská kočka.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?