VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

Solensia

Otázka 14.12.2023     Kočka

Dobrý den, mám doma zachráněného kocourka z Recka, asi 3letého.Protože trochu kulhal, nechala jsem mu udělat RTG a zjistily se staré zhojené zlomeniny přední packy a vykloubená zadní a přední packa.Kocourek je pohyblivý, vyskočí i na postel, ale více klidný...operaci nám nedoporučili, protože už má výrůstky a bylo by vše složité. Ale doporučili nám Solensii. Je to kocour egejský, větší...má 8kg. Je lepší mu dát dvojitou dávku nebo stačí na 7kg jednu a pak zopakovat? Je pravdou, že Solensia má vliv na vnitřní orgány, jako srdce, že je osvaluje? Protože nikde jsem nic takového nečetla. Ale řekl mi to jeden veterinář, se kterým jsme se náhodně potkali a povídali si. Proto děkuji za jakékoliv info. A jak často mám nechat aplikovat kocourkovi tento přípravek, aby ho to nějak nezatěžovalo.

Veterinář odpovídá MVDr. Zuzana Richterová PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den. V první řadě je potřeba ujasnit, že Solensia není lék na kulhání. Solensia jako biologická léčba funguje jedině na bolest způsobenou artrózou, žádnou jinou příčinu kulhání nevyřeší. A ve Vašem případě to vůbec nemusí pomoct. Co se týče dávkování, potřebuje rozhodně 2 lahvičky, minimálně proto, aby se zjistilo, jestli to na něj účinkuje bych zezačátku nižší dávku nevolila. O nežádoucích účincích se ví, že dlouhodobě může Solensia zhoršovat poškozené ledviny, ú účinku na srdce nic nevím. Za mě není od věci to vyzkoušet, krátkodobě je velmi bezpečná a na srtrózu funguje moc hezky.

Reakce od tazatele

Dobrý den, děkuji za odpověď. No,on dle rtg tam má i tu počínající artrozu. Jednu dvojitou dávku dostal asi před 2 měsíci.Zlepšení jsem pozorovala chvíli.Proto ho tim nechci zbytečně zatěžovat.Dekuji hezký den.

Reakce od veterináře

Dávka by měla fungovat 4 týdny, ale je to jako se vším v medicíně, každá reakce je individuální. U Našeho kocourka bude podle mě více příčin, proto vyblokování bolesti způsobené artrózou může pomoci částečně. Má ale určitě i abnormální postavení končetin, stereotyp pohybu,... Rozhodně zařaďte doživotně kloubní výživu a zkuste CBD, které na bolest také velmi hezky působí.

Reakce od tazatele

Děkuji moc, CBD jsem zakoupila a na kloubní výživu se pozeptám. On je to úžasný kocour, vděčný,povahou spíše psí.Jsem ráda, že jsem mu mohla dát domov.Hezký den a děkuji za všechny informace.

Reakce od tazatele

Dobrý den, ještě se zeptám - byl by pro něj vhodný např.Chondrocat biosol ?Narazila jsem na tento přípravek náhodou na videu, kde ukazovali podávání léků kočičce. Děkuji.

Reakce od veterináře

Ano, jakákoliv komplexní kloubní výživa.

Další zajímavý obsah

  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?