VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

Probiotika nebo pagnamin

Otázka 24.7.2022     Kočka

Dobrý den chtěla jsem se zeptat - mám skoro ročního kocourka a jednou týdně zvrací. Nic nepomáhá (ačkoliv mu do snídaně dávám 1/4 famosanu, stejně jednou týdně zvrací), Miamor snack - malt. dávám každý týden, plus granulky proti bezoárum a na srst a vyčesávám ho. Dvakrát do týdně mu dávám Entero gel. (1/2 kavové lžičky) Zkusila jsem už hodně možností - sjednocení značek (nešlo Josera kapsičky nejí, Granata granule průjem), krmení dvakrát denně, víckrát v malých porcích, zpomalení krmení. Všechna vyšetření v pořádku - krev, ultrazvuk, moč, naposledy jsem mu nesla bobky na rozbor v květnu (abych do něj zbytečně necpala tablety na odčervení) Kocour je zdravý, aktivní, mazlivý, stresem to není také vyvoláno používám zklidnovač Feliway Classic (a navíc si zvykl) Myslíte, že s problémem zvracení mi pomohou probiotika Purina Pro Plan Fortiflora Feline Probiotic? Nebo doplněk stravy Pagnamin a jeho případné dávkování?

Veterinář odpovídá MVDr. Petra Orlovská PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den, v tomto případě za zkoušku nic nedáte. Nejprve bych vyzkoušela probiotika a poté zkusila nasadit Pangamin - ten se vyrábí přímo pro zvířata a jeho dávkování je napsáno na daném přípravku. S pozdravem MVDr. Orlovská

Další zajímavý obsah

Kočky a blechy: Jak zvládnout alergickou reakci

Vysoká citlivost na bleší kousnutí nebo alergická dermatitida (zánět kůže) bývá u koček velmi častá. Vlastně jde o nejrozšířenější onemocnění domácích mazlíčků vůbec. Ačkoli se alergie obvykle projevují mezi prvním a pátým rokem života kočky, může se alergie na blechy projevit prakticky kdykoli. Za původce alergií nebo zvýšené citlivosti jsou pak považovány bleší sliny.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Zoonóza: onemocnění přenášené ze zvířete na člověka. Existuje jich více jak 200 druhů!

Zoonózy představují významnou část hlášených infekčních onemocnění v České republice. Přenáší je celá řada zvířat, u domácích mazlíčků se s nimi nejvíce setkáte u psů a koček. Typickou zoonózou jsou například nemoci, které přenáší klíště obecné. Dávejte si proto pozor a čtěte, které z nich vám nejvíc hrozí a jak se můžete chránit.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?