VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

Kočka křeče na zadech

Otázka 26.3.2022     Kočka

Dobrý den, venku zacne kočičce cukat kůže na zadech, uteče před tím domu, trochu se pocura, lehne si do boudicky, olizuje se a pak usne, prvně se to stalo minulý rok v srpnu venku, přes zimu až do dnešního dne se to neobjevilo, byla jsem s ní u dvou veterinářů, na nic se nepřišlo, našla jsem ji venku před třemi roky, měla jednu nohu zlomenou, je tam sválek a u druhé byla operace a má jen pahýl místo kyčelního kloubu. Jestli to může mít od toho, Děkuji za řadu. Ruzickova

Veterinář odpovídá MVDr. Karolína Štoselová PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den, doporučuji pořídit něco účinného na blechy (například tableta credelio) a aplikovat minimálně 3x za sebou po 3-4 týdnech. Vše co se dá buď vyprat nebo vysát, případně vystříkat Bolfem.

Reakce od tazatele

Dobrý den, děkuji za odpověď -kočička je pravidelně očkována, odcěrvovana a každý den vycesavana, blechy nemá. Tyto stavy nemá každý den, dá se uklidnit, když ji položím ruku na hřbet, stává se jí to venku, chodím s ní mám ji na vodítku.muze jít o něco jiného než blechy? ruzickova

Reakce od veterináře

Dobrý den, blechy nemusíte vidět, to by bylo už pak moc zablešená. Stačí, že skočí, kousne a odskočí.... Za mě je to nejmenší, co pro ni můžete udělat. Pokud to nezabare (výsledek klidně i za měsíc), můžete zkoušet něco jiného. Opravdu to většinou bývá blecha.

Další zajímavý obsah

Odborník

Onemocnění psů a koček přenášená klíšťaty v Česku a zahraničí

První věc, kterou byste vždy měli sdělit svému veterináři je, zda byl pes v zahraničí a kde. Z pohledu infekce onemocněním přenášeném klíšťaty, je to velmi zásadní informace. Pokud pes do zahraničí necestoval, ale cestoval na jižní Moravu, sdělte to, prosím, také. Moravu pochopitelně nepovažujeme za zahraničí, bohužel ale, někteří, donedávna „exotičtí“ parazité, ji pomalu také pojímají za vlastní a to z důvodu vyšších průměrných teplot.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Hobby

Co potřebuje koťátko, když si ho přinesete domů

Vzpomínáte si ještě, kdy jste si přinesli tu malou, chlupatou, roztomilou kuličku domů? Přestože jsou kočky celkem nenáročná domácí zvířata, většina lidí se jim snaží poskytnout o nejlepší od krmiva po pelíšek. Pokud s chovem kočičky teprve začínáte, možná se vám bude hodit pár tipů, jak se na příchod ochmýřené radosti připravit a co jí poskytnout.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK

Popáleniny: první pomoc pro domácí mazlíčky, 1. část

Málokterá zranění domácích mazlíčků jsou tak traumatizující, bolestivá a způsobují takové trvalé následky jako popáleniny. Na rozdíl od jiných poranění jsou popáleniny charakteristické tím, že poškozují tkáň; někdy nevratným způsobem. Je proto důležité domácnost zabezpečit tak, aby mazlíčci nepřišli k úhoně.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?