VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

ONLINE
PORADNA

7 znaků lásky a oddaností vaší kočky

18.3.2017   

Hobby

My všichni, kdo máme kočku, chceme věřit tomu, že nás miluje stejně, jako my milujeme ji. Upřímně si ale musíme přiznat, že se tento pocit občas rovná malému zázraku, protože jsou to kočky, kdo si vybírá čas a způsob pomazlení. Přestože nejsou tak přítulné jako psi, existuje minimálně 7 znamení, jak vám kočička dává najevo svoji náklonnost.

 

Kočičí polibek

Tento projev je jedním z nejkrásnějších. Kočka je klidná, důvěřuje vám, něžně přivírá oči a pak se na vás rozněžněle podívá. Pohled za milion!

Válení packama

Rytmické šoupání předními tlapkami má vaše šelma zažité ještě z dob, kdy byla koťátko. Pokud vám vaše kočka hupsne do klína a začne si jemně takto pohrávat s vaším oblečením, můžete si být jistí, že to je znamení důvěry.

Ocas

Kočky používají svůj ocas především jako robustní kormidlo, je to také dekodér nálad a zpráv, signalizuje jím nespokojenost i získání pozornosti. Pokud se o vás něžně otřela a ocas ovinula, máte jistotu, že vás má ráda, alespoň prozatím, když má náladu.

Předení

Jeden z nejznámějších znaků spokojenosti. Když budete kočku či koťátko jemně hladit a mazlit se s ním, vrněním vám dá najevo, že je ve vaší přítomnosti ráda.

Společné spaní

Kočky jsou přebornice ve spaní. A pokud vyhledají vaši přítomnost, lehnou si k vám a chtějí tuto nejlepší chvíli svého života s vámi sdílet, pak si můžete být jístí, že vám vaše šelma plně důvěřuje. Pak už ji jen můžete pohladit na dobrou noc.

Otírání hlavou

Kočky mají na tvářích pachové žlázy a otíráním se o předměty si v podstatě značkují své teritorium kočičími feromony. Otírání hlavou je ale také znak náklonnosti, zanechávají na vás vůně z pachových žláz, kterými kočka říká: mám tě ráda a beru tě.

Upravování srsti

Upravování a česáním si s kočičkou vyměňujete vůně. Kočka tím dává najevo svoji oddanost a důvěru. A když vám třeba začně olizovat ruku, můžete ji na oplátku pročísnout huňatou srst.

Jak se vám článek líbil?

Hodnocení čtenářů: 89% (hlasů: 145)

Témata

Autor článku

18.3.2017

Zdroje

petmd.cz

NAPOSLEDY PŘEČTENÉ ČLÁNKY

Odborník

Nejčastější stomatologické problémy psů a koček, 1. část

Zuby zvířat mají obecně více funkcí než zuby lidské. Především masožravci je používají k chytání, držení, nošení, kousání, drcení a dalšímu mechanickému zpracování potravy. Kromě žvýkacích funkcí jsou zuby rovněž používány k obraně, útoku i při rozmnožovacím chování. Zuby dočasné jsou později vyměněny za zuby trvalé, přetrvávající po celý život.

Odborník

Jdu na veterinu. Co mě čeká?

Co můžete čekat od veterináře a jeho služeb? Co musíte vědět vy a co naopak on? Být připraven a dobře informován je minimálně půlka úspěchu pro efektivní komunikaci a dohodu. Jak si tedy nejlépe porozumět?

ZOBRAZIT DALŠÍ ČLÁNKY
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?