VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

Pes a mozna leukemie?

Otázka 3.5.2022     Pes

Dobry den, zajimal by mne i Vas nazor na vysetreni a lecbu. Pes, zlaty retrivr za 3 mesice 2 roky Utery : pes apaticky, neji, pije, nezvraci, neprujmuje - vecer uz ji, ale stale apaticky Streda : Rano chut k jidlu bez apatie, vecer uz neji Ctvrtek : namerena horecka 39,9 navsteva veteriny. Odebrana krev, testovani moci - negativni testovani na anaplazmozu - negativni. Mizni uzliny mirne zvetsene, ale ne vsechny Podany injekce - Meloxican, B12, Netamizol, podpurna injekce (katosal, hepagel..), Enrofloxacin. teplota namerena v ordinaci 42 Vaha klesla z puvodnich 33,5 kilo na 31,4 kontrola v patek Patek : zlepseni, odpoledne opet vysoka horecka, apatie, navsteva veteriny Prvni vysledky testu, ukazuji na akutni zanet, ale nespecificky Znovu podane injekce a antibiotika Enroxill 150mg - jedna tableta vecer Uzliny se nezvetsuji Navsteva veteriny v pondeli Sobota: vyrazne zlepseni po injekcich, pes ji, hraje si ( po celou dobu onemocneni neprujmuje a nezvraci) teplota normalni 38,8 Nedele: odmitani potravy rano, je ochotny snist jen libove hovezi a sunku. Teplota opet normalni. Pes si hraje, ale je unaveny Pondeli: rano teplota 39,7 navsteva veteriny Vet odebral dalsi krev na rozbor, vaha opet klesla uz na 30,4 Dalsi injekce, plus injekce s kortikoidy -Dexametazon. Vysledky odpoledne ukazuji, opet zvysene bile krvinky a nizky cukr ( byl ale na lacno) Predepsan opet enroxill. Bricho mekke, uzliny se nezvetsuji, oci ciste, tkane ruzove. kontrola ve stredu odpoledne. Utery: pes je aktivni, vesely a ji, teplota normalni 38.1 Navrhovaný postup: Zavisi na klinickem vysetreni. Ve stredu opet injekce plus injekce kortikoidu (ucinek pry na 3 dny) dostane domu nizkou davku prednisonu. Pokud bude mit v sobotu znova teplotu ,dostane prednison. Pokud se pes nebude zhorsovat, budeme pokracovat v podavani prednisonu a jeho postupnem preruseni uzivani. Pokud se pes zhorsi, bude poslan do Brna na odebrani kostni drene. V priloze , vysetreni krve. Mam jeste starsi vysetreni k nahlednuti. Moc dekuji za Vasi odpoved. S pozdravem Katerina

Veterinář odpovídá MVDr. Jaroslav Jančík: Veterinární ošetřovna Praha 9 PROFIL VETERINÁŘE

Dobrý den. Odebral bych vzorek tenkojehelnou asp. metodou z mízních uzlin.,případně z kostní dřeně.,poslal bych na vyšetření krevní nátěr. Až na základě těchto vyšetření bych se odvážil stanovit předběžnou dg. S pozdravem MVDr Jančík.

Další zajímavý obsah

Odborník

Jak se připravit na návštěvu veteriny?

Spolupráce veterináře a klienta je jedním ze zásadních bodů léčby a vzájemné porozumění, je obrovským krokem na cestě k úspěšné terapii. Jako autorka článku musím přeci jen trochu více stát na straně těch v bílých, zelených nebo modrých pláštích. Z této pozice vám i lépe přiblížím, proč ta komunikace někdy tolik vázne.

PŘEČÍST CELÝ ČLÁNEK
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?