VETERINÁRNÍ
PORADNA

ZAJÍMAVÉ
ČLÁNKY

ONLINE
PORADNA

Pes kýchá a svědí ho celé tělo? Možná má alergii na roztoče

11.9.2018   

Hobby

Kýchání, svědění a neustálé drbání. Pozorujete tyto projevy u svého psa? Pak možná nemá blechy, ale alergii. Na rozdíl od známých záškodníků je nenápadná a hůře identifikovatelná. Například alergie na roztoče z pelechu vašeho čtyřnohého přítele.

Proč je psí pelech rájem pro roztoče

Psí lůžka a pelechy jsou vyráběny v kombinacích různých tkanin a materiálů, jako je semiš, kůže, bavlna, konopí, len či polyester a mikrovlákno. Na nich se hromadí zbytky kůže, nečistot a mikroskopických organismů z psí srsti, v kombinaci se slinami jsou skvělým prostředím pro roztoče a plísně.  

Syntetické materiály mohou vyvolávat alergickou reakci

Syntetické tkaniny vznikají kombinací chemikálií a chemických procesů, jsou to umělé materiály, které nemají přirozenou prodyšnost jako má třeba bavlna, len nebo konopí. Srst a kůže se v pelechu hromadí, vlhkost neodvětrává a roztoči mají hostinu.

3 antialergenní tipy pro zdravou kůži vašeho psa

Buďte v souladu s přírodou

U tkanin vyrobených ze 100% bavlny, lnu nebo konopí je méně pravděpodobné, že způsobí alergickou reakci. Konopí je přirozeně pěstovaná plodina, která většinou není postřikována chemikáliemi ani pesticidy a je zvláště odolná proti plísním a slunečnímu záření. Přírodní materiály jsou prodyšné a hypoalergenní.

Pořiďte tvrdší pěnovou matraci

Hustší a tvrdší materiály a matrace lépe odolávají roztočům a navíc jsou vhodné i pro psy s kloubními obtížemi a starší psy, z měkkého pelechu se těmto psům hůř vstává.  

Perte a čistěte pelech pravidelně

Představte si, že si třeba rok nepřevlečete postel. Podobně je to i se psím pelechem, navíc pes je v něm častěji než my lidé v posteli, takže je nezbytné, abyste ho pravidelně čistili a prali. Ideální je snadno omyvatelný, pratelný, nebo s vložkou, která jde snadno vyjmout a vyprat. Nikdy nezapomeňte vše důkladně vysušit.  

Jak se vám článek líbil?

Hodnocení čtenářů: 91% (hlasů: 9)

Témata

Autor článku

11.9.2018

Zdroje

petmd.com

NAPOSLEDY PŘEČTENÉ ČLÁNKY

Život morčete: chování, seznamování, režim

Morčata jsou přirozeně společenská a snadno si zvykají na nového kamaráda, také se skvěle hodí k dětem. Potřebují ale hodně kontaktu, režim a rozptýlení. Dejte si pozor na to, aby v kleci byl vždy jen jeden samec, dva samci pohromadě mohou soupeřit o teritorium a nakonec začnou bojovat.

Odborník

Jdu na veterinu. Co mě čeká?

Co můžete čekat od veterináře a jeho služeb? Co musíte vědět vy a co naopak on? Být připraven a dobře informován je minimálně půlka úspěchu pro efektivní komunikaci a dohodu. Jak si tedy nejlépe porozumět?

Želva jako domácí mazlíček: mám si ji pořídit?

Pořízení domácího zvířete je vždy složitým rozhodnutím a měli byste tak učinit pouze tehdy, jestliže jste si vědomi nejen všech radostí, ale především povinností. Musíte zvážit, jaký druh želvy je pro vás nejvhodnější, kde ji seženete a vaše finanční a časové možnosti.

ZOBRAZIT DALŠÍ ČLÁNKY
  Položit dotaz do poradny

REGISTRACE

Můžete se zaregistrovat přes Facebook

BĚŽNÁ REGISTRACE

Vložte platný email.

Heslo musí mít minimálně 6 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

Tento email je již zaregistrován.
Zvažte využití funkce zapomenuté heslo.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Děkujeme za registraci!
Pokyny k aktivaci účtu najdete v emailu. Bez aktivace se nelze přihlásit!

REGISTROVAT SE

Registrací souhlasíte se zpracováním osobních údajů a přihlášením k našemu skvělému newsletteru.
Děkujeme!

PŘIHLÁŠENÍ

Můžete se přihlásit přes Facebook

BĚŽNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Vložte platný email.

Přihlášení bylo neúspěšné.

Nastala neznámá chyba.
Kontaktujte nás prosíme na info@radaveterinare.cz. Děkujeme.

Přihlášení bylo úspěšné!

PŘIHLÁSIT SE

Ještě u nás nemáte účet?